Dolar 32,4044
%0.14
Euro 34,7896
%0
Altın 2.398,410
%0.07
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üç ayaklı köpek, en güzel köpek seçildi

Üç ayaklı köpek, en güzel köpek seçildi

Güzelbahçe Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü ve Geçici Hayvan Barınağı'nın kuruluşunun 1. yıldönümü nedeniyle Köpek Güzellik Yarışması yapıldı.

  • Ege Postası
  • 05.10.2012 - 09:45
 İZMİR- 27 hayvanseverin katıldığı yarışmada birinciliği bir ayağını trafik kazasında kaybeden “Karmen” isimli sokak köpeği birinci oldu.

Sokak hayvanlarına yönelik şiddet ve kötü muamele ile 5199 sayılı yasanın tartışıldığı şu günlerde Güzelbahçe Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı'nın kuruluşunun 1. yıldönümü nedeniyle Köpek Güzellik Yarışması düzenlendi. HAYTAP İzmir Temsilcisi Ender Adadan, gazeteci- yazar Burak Şahin, köpek eğitmeni Eşref Özgür, yerel hayvanları koruma gönüllüsü Şengül Bodur'dan oluşan jüri, Güzelbahçe'de aralarında geçici hayvan barınağından sahiplenilen köpeklerinde bulunduğu 27 köpeği izledi, not verdi.

Yarışma sonunda Ayten Bodur'un sahiplendiği ve bir ayağı trafik kazasında kırılan “Karmen” isimli köpek birinci oldu. İkinciliği Ersin Kurutaş'ın “Ares”, üçüncülüğü ise Gülsen Yurttaş'ın “Salkım” isimli köpeği aldı.

Dereceye giren köpeklerin sahiplerine birer kupa verildi, ayrıca köpeklere de kuru mama ve Bobyland'da bir haftalık tatil hediye edildi. Ayrıca tüm katılımcılara ilçedeki bazı veterner ve pet-shop'larda indirim imkanı sağlandı.

Etkinlikte konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Ekiplerimiz, yaralı hayvanları bulundukları yerden hayvan ambulansıyla alıp gerekli tıbbi işlemleri yapıyor. Kanun gereği kısırlaştırma işlemini de gerçekleştiren veterinerimiz, sağlığına kavuşturduğu hayvanları sahiplendiriyor. 16 yaşından büyük herkes nüfus cüzdanıyla birlikte belediyemize başvurup istediği hayvanı ücretsiz olarak sahiplenebiliyor. Nitekim bir yıl içinde 104 sokak hayvanı sahiplendirildi. Sokak hayvanlarının bulundukları ortamlarda sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için de gerekli önlemleri alan belediyemiz, bu amaçla beslenme odakları oluşturuyor. Ekiplerimiz, bir yıl içinde iki bini aşkın sokak hayvanının bakımını, tedavisini, aşısını, kısırlaştırmasını yaptı” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.