Dolar 32,3614
%-0.37
Euro 34,6364
%-0.49
Altın 2.388,710
%-1.4
Bist-100 10.200,00
%1.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tartan’a “Hayvan Babası”  ödülü

Başkan Tartan’a “Hayvan Babası” ödülü

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Konak Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu’nun (HAYTAP) düzenlediği etkinlikle kutlandı. Haytap İzmir Temsilcileri Esin Önder ve Şule Baylan, hayvan dostu Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a “Hayvan Babası” Ödülü verdi. Baylan, “ Hayvanlara sahip çıkan başkanımıza bu ödül vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.10.2012 - 11:53
 İZMİR -Hayvan dostu kent Konak’ta Dünya Hayvan Hakları Günü çocuklar ve hayvan dostlarının katılımıyla kutlandı. Haytap İzmir Temsilcileri Esin Önder ve Şule Baylan, hayvan dostu Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a “Hayvan Babası”  Ödülü verdi. Baylan, “ Hayvanlara sahip çıkan başkanımıza bu ödül vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

          Kıbrıs Şehitleri Caddesi İsmail Sivri Anını önünde düzenlenen etkinliğe Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan TartanAlsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, Ortodontist Ayşe Mayda, Konak Çocuk Senatosu üyeleri ve hayvan dostları, sevimli canların haklarını savundu.                  

        “Sevgi en önemli unsur”

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, milletvekilliği döneminden bu yana hayvan hakları için verdiği mücadelede en önemli unsurun sevgi aşılamak olduğunu söyledi. Başkan Tartan, konuşmasına şöyle devam etti:

         “Sevgi, toplumları geleceğe hazırlayan en önemli unsurdur. Maalesef toplumda önemli bir eksiğimiz. Bu eksiği aşmanın yolu ise bazı değerleri küçük yaşlardan itibaren öğretmek, çocukların bu güzellikleri algılamasını sağlamak. Hayvanlar bizim can dostlarımız. Çocukların da bu bilinçle ve sevgiyle büyümesi için çalışıyoruz.”

Buruk kutlama

Haytap temsilcisi Şule Baylan, yeni yasa taslağı ve düşen bombaların kutlamayı buruklaştırdığını dile getirdi. Savaşlarda kötü insanların değil, iyi insanların, hayvanların ve doğanın öldüğüne dikkat çeken Baylan; hayvan hakları konusunda öncü olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ettiği konuşmasında şu sözlere yer verdi:

         “Dünya Hayvan Hakları Günü’nü bizi üzen olaylar nedeniyle buruk kutlasak da Konak Belediyesi’nin çalışmaları bizleri buraya getirdi. Çünkü Hakan Tartan, çok önemli ve çağdaş işlere imza atıyor. Hayvan Bakım Merkezi, hayvan ambulansı, mama durakları, aşı kampanyaları hizmetlerin sadece birkaçı. Şimdi de çocuklar için hazırladıkları hayvanları korumayı ve sevmeyi öğreten defterlerle hayvan dostu bir nesil yetiştiriyorlar. Başkan Tartan’ın çalışmaları tüm belediyelere örnek olmalı”

         Bilgi, sevgi, ilgi bir arada

Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü etkinliklerinde Konak Belediyesi’nin hazırladığı hayvan sevgisi temalı defteler öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Defterlerin yanı sıra etkinliğe katılan vatandaşlara bilgilendirici broşürler; sevimli dostları için mama kapları ve kuru mama dağıtıldı. Hayvan Haklarını anlatan tiyatro oyunu ise çocukları sahneye kitledi; anlamlı oyun hem güldürdü hem öğretti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.