Dolar 32,3865
%0.08
Euro 34,7756
%-0.05
Altın 2.401,280
%0.19
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Sevilay öğretmenin adı Karabağlar’da yaşayacak”

“Sevilay öğretmenin adı Karabağlar’da yaşayacak”

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, 15 yaşındaki öğrencisi H.K. tarafından bıçaklanarak öldürülen, Nazire Merzeci İlköğretim Okulu öğretmeni Fen ve Teknoloji öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ın adı evinin bulunduğu sokağa verilecek.

  • Ege Postası
  • 04.10.2012 - 11:24
 İZMİR -Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, 15 yaşındaki öğrencisi H.K. tarafından bıçaklanarak öldürülen, Nazire Merzeci İlköğretim Okulu öğretmeni Fen ve Teknoloji öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ın, ölümünün 7. gününde düzenlenen mevlide katıldı, ailesine taziyede bulundu. 

Sevilay Durukan’ın eşi Hüseyin Durukan, annesi Pembe İlkgül, yakınları ve meslektaşlarına başsağlığı dileyen Başkan Kürüm, ailenin acısını paylaştı. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ve ilçe yöneticileri ve belediye bürokratlarıyla birlikte kederli aileye destek olmaya çalışan Kürüm, Hüseyin Durukan’a her konuda yanlarında olmaya hazır olduklarını bildirdi. Yaşanan olayın toplumdaki şiddet eğiliminin giderek arttığının bir göstergesi olduğuna dikkati çeken Kürüm, “Şiddetin okullara kadar yayılmasından büyük endişe duyuyuyorum. Adaletin er ya da geç yerini bulmasını ümit ediyorum. Okullarda da gereken önlemler acilen alınmalı. Biz Karabağlar Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, daha fazla ne yapabiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz” dedi.

Sevilay Durukan’ın adını, evinin bulunduğu sokakta yaşatacaklarını belirten Başkan Kürüm, “Bu sokağın ismini, 'Öğretmen Rabia Sevilay Durukan Sokağı' olarak değiştirmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde mecliste, bu konuyu görüşüp, karar alacağız. Sevilay öğretmenin anısını yaşatacağız” dedi.

Mevlidin ardından Karabağlar Belediyesi ve öğretmen arkadaşlarının da katkılarıyla gerçekleştirilen, etli pilav ve lokma mevlide katılanlara dağıtıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.