Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yine bir ilk: “Engelli Stratejik Planı”

Yine bir ilk: “Engelli Stratejik Planı”

Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırabilmek adına Türkiye’nin ilk stratejik planı İzmir’de, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlayacak. Bu amaçla hafta sonu gerçekleştirilecek arama konferansının moderatörlüğünü ünlü tiyatrocu Ali Poyrazoğlu üstlenecek.

  • Ege Postası
  • 04.10.2012 - 10:00
  İZMİR -Engelsiz yaşamın öncüsü olabilmek için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik olarak Türkiye’de ilk kez düzenlenecek uluslararası kongrenin hazırlıklarını sürdürürken, diğer yandan da  yine Türkiye’nin ilk “Engelli Stratejik Planı” için harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi, Engelsizmir Stratejik Planı’nı oluşturma çalışmaları kapsamında düzenlediği Arama Konferansı’nı 6-7 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleştirecek. Crowne Plaza’da yapılacak konferansın moderatörlüğünü, ünlü tiyatrocu Ali Poyrazoğlu üstlenecek.

 

Uluslararası kongre de ilk olacak

30 Ekim-3 Kasım 2013 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleşecek olan ENGELSİZMİR 2013 Kongresi ise engellilere yönelik Stratejik Plan oluşturmanın yanı sıra, engellilerin kentsel yaşamın tüm boyutlarına katılıp katkıda bulunmasının olanaklarını artırmayı amaçlıyor. Kongrenin en önemli hedeflerinden biri de, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli proje başlıklarından olan kentsel dönüşüm sürecinde yeni oluşturulacak alanların engellilerin kullanabileceği hale getirilmesi için farkındalık yaratmak.

Sözkonusu kongre, engellilerin sorunlarına büyük ölçüde çözüm getirmesi beklenen düzenlemeleri içeren bir dizi çalışmanın da başlangıcı olacak. Engellilerin kentsel yaşamına daha etkin ve aktif katılımına yönelik fırsatların ve yapıların bir kongrede tartışılması, ilgili bilim insanlarını, uluslararası, ulusal ve yerel ölçekteki örgütleri ve kurumları bir araya getirerek birbirlerinin tecrübelerinden yararlanmalarını ve yeni çözüm yollarının tartışmaya açılmasını sağlayacak. Projeyle, yerel yönetimler, engelli ve engelli aileleri, engelli STK’lar, akademisyenler, meslek odaları ve engellilere hizmet veren kurumlar buluşacak.  Kongre çerçevesinde paneller, seminerler, çalıştaylar, engelli spor müsabakaları, konser, sosyal etkinlikler ve yarışmalar da yapılacak. Ayrıca fuar mantığıyla hazırlanan ticari bir sergi de yer alacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.