Dolar 32,2821
%0.02
Euro 35,0631
%-0.06
Altın 2.472,860
%0.27
Bist-100 10.494,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi hayvanların en iyi dostu

Bornova Belediyesi hayvanların en iyi dostu

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde özellikle sokak hayvanlarına yönelik şiddet ve kötü muamelelerin son bulması için girişimlerde bulunulurken, Bornova Belediyesi verdiği hizmetlerle sahipsiz hayvanların en büyük dostu oldu

  • Ege Postası
  • 04.10.2012 - 10:07
 İZMİR -Deneyimli ve uzman kadrosuyla hizmet veren Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarının yardımına koşuyor. Yaralanan hayvanlara her türlü ilk müdahalenin yapılabileceği hayvan ambulansına sahip olan Bornova Belediyesi, sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmıyor. 373 88 37 numaralı telefondan vatandaşların her türlü ihbarlarını iletebildiği Veteriner İşleri Müdürlüğü, yaralı hayvanları bulundukları yerden hayvan ambulansıyla alıp gerekli tıbbi işlemleri yapıyor. Kanun gereği kısırlaştırma işlemini de gerçekleştiren Veteriner İşleri Müdürlüğü, sağlığına kavuşturduğu hayvanları sahiplendiriyor. 16 yaşından büyük herkes nüfus cüzdanıyla birlikte Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne başvurup istediği hayvanı ücretsiz olarak sahiplenebiliyor.

Sokak hayvanlarının bulundukları ortamlarda sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için de gerekli önlemleri alan Bornova Belediyesi bu amaçla beslenme odakları uluşturuyor. Proje kapsamında beslenme kapları alımını gerçekleştiren Veteriner İşleri Müdürlüğü, bunları uygun noktalara yerleştirmek için hazırlıklarını tamamlıyor. Her yıl yaklaşık 1500 hayvanı kısırlaştırarak yasa gereği bulundukları ortama tekrar bırakan Veteriner İşleri Müdürlüğü,  kuduzla mücadele konusunda da bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. Bu kampanya kapsamında sahipli ve sahipsiz hayvanlara kuduz aşıları da yapıldı.
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, hayvanların da yaşama hakkı olduğunu, bu haklarını sağlıklı bir şekilde kullanmaları için yerel yönetim olarak gerekenleri yaptıklarını söyledi. Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün uzman kadrosu ve ekipmanıyla hizmet verdiğini belirten Başkan Sındır, “Acil hayvan sağlık aracımızla sokak hayvanlarına sahip çıkıyoruz. Yaralı ve hasta hayvanları sağlıklarına kavuşturuyoruz. Hayvan sevgisini aşılamak için afişler hazırladık. Özellikle yaz aylarında susuz kalmamaları için insanların evlerinin önüne bir kap su koymaya çağıran duyurular astık. Onlar için elimizden geleni yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.