Dolar 32,3901
%0.1
Euro 34,7774
%-0.04
Altın 2.395,860
%-0.04
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şenol: Arsalarınızı sakın satmayın

Şenol: Arsalarınızı sakın satmayın

Kentsel dönüşümle ilgili Başbakan Erdoğan’ın Türkiye genelinde başlatacağı toplu yıkım töreni öncesi arsa spekülatörleri konusunda vatandaşlara çağrı yapan Gaziemir Belediye Halil İbrahim Şenol, “Bugünlerde arsanızı almak için kapınızı çalanlara aldanmayın” dedi

  • Ege Postası
  • 04.10.2012 - 12:29
 İZMİR -İzmir’de 122 hektarlık alanda en büyük ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’nın Aktepe ve Emrez Mahalleleri’ni kapsayan bölge olduğunu dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke genelinde başlatacağı toplu yıkım öncesinde vatandaşları uyardı. Arsa spekülatörlerine dikkat çeken Başkan Şenol, “Aktepe ve Emrez’de oturan vatandaşlarımız başta olmaz üzere kentsel dönüşümün uygulanacağı bölgelerde oturanlar dikkatli olsun. Bugünlerde arsalarını satın almak için kapılarını çalanlar olacaktır. Sakın satmayın, gelenlere aldanmayın” diye konuştu.

ŞENOL SOKAK SOKAK İCRAATLARINI ANLATIYOR HABERİ İÇİN  TIKLAYINIZ 


Kentsel dönüşüm konusunda yerel yönetimlere daha fazla yetki ve inisiyatif verilmesi gerektiğinin altını çizen Şenol, İzmir’de 122 hektarlık alanla en büyük kentsel dönüşüm alanının Aktepe ve Emrez mahallelerini içine alan bölge olduğunu söyledi. Bu bölgeyle ilgili Dokuz Eylül Üniversitesi ile ortak çalışıldığını, sosyal donatı alanları, ticaret, spor ve sağlık tesisleriyle modern bir kent yaratmak istediklerini belirten Şenol, şöyle devam etti:

“Kentsel dönüşümün en kolay şekilde uygulanacağı bu bölge, İzmir’e de model olacak. Çünkü burada çoğunluğu kamuya ait geniş boş alanlar var. Yeni binalar bu boş alanlara yapılacak. İnsanlarımız kiraya çıkmak zorunda kalmadan yeni evlerine geçebilecekler. Çalışmalar yerinde yapılacak ve kimse evlerine terk etmek zorunda kalmayacak. Bu bölgede oturanlar şu ana kadar çok mağdur oldular. Bölge kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesinin ardından bakanlık onayının gecikmesi nedeniyle orada 18 aydır çivi bile çakılamıyor. Ancak vatandaşlarımız bize güvensin. Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa vatandaşlarımızın daha sağlıklı bilgi alması için iletişim ofisi kuruyoruz. Gaziemir Belediyesi olarak vatandaş ile yükleniciler arasında köprü olacağız. Bina, arsa, ağaç ve yapılar tek tek değerlendirilecek. Kimse merak etmesin. Halkımızın en büyük güvencesi biziz, haklarını kimseye yedirmeyiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.