Dolar 32,3904
%0.1
Euro 34,7888
%-0.01
Altın 2.396,190
%-0.03
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Piller doğaya gitmesin, doğanın pili bitmesin…”

“Piller doğaya gitmesin, doğanın pili bitmesin…”

Atık pil toplama kampanyası başlatan Özyiğit Oyuncak Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Adil Özyiğit’e plaketle teşekkür eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Bir kalem pil, 4 metrekare toprağı kirletiyor. Elbirliğiyle çevreyi ve doğayı korumak zorundayız” dedi

  • Ege Postası
  • 05.10.2012 - 09:42
 İZMİR- Çevre ve geri dönüşüm konusuna verdiği önemle bilinen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, geçen Eylül ayında atık pil toplama kampanyası düzenleyen Özyiğit Oyuncak Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Adil Özyiğit’e belgesi sunup, duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti. Göreve geldiği günden bu yana 50 bine yakın ağaç dikip, vatandaşlara 5 bine yakın meyve fidanı dağıttıklarını dile getiren Başkan Şenol, geri dönüşüm konusundaki projeyle de İzmir’de öncülük yaptıklarını vurguladı.

İlçenin çeşitli noktalarındaki yaklaşık 300 kumbarayla her gün tonlarca geri dönüştürülebilir atık topladıklarını söyleyen Şenol, “Aynı zamanda atık pil ve atık yağ da topluyoruz. Evinde 5 litre atık yağ toplayan vatandaşlarımız belediyeyi aradıklarında, bu yağları evlerden ücretsiz şekilde topluyoruz” diye konuştu. Şirket olarak düzenledikleri kampanya nedeniyle Özyiğit’i kutlayan Şenol, “Bir kalem pil, 4 metrekare toprağı kirletiyor. Elbirliğiyle çevreyi ve doğayı korumak zorundayız. Piller doğaya gitmesin, doğamızın pili bitmesin” dedi.

Düzenledikleri ikinci bir kampanya ile çocuklardan oyuncak silahları toplayıp, onların yerine top ve hikaye kitabı verdiklerini söyleyen Özyiğit de, şunları söyledi: “Gelecekte yaşayacağımız en büyük sorun çevre kirliliği. Şu ana kadar 15 kilogram topladık. Yılsonuna kadar yüzlerce kiloya ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Dünyayı tehdit eden bir diğer konu ise, savaşlar. Bu yüzden çocuklarımızın oyuncak silahlarla büyütülmesini de istemiyoruz.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.