Dolar 32,4126
%0.17
Euro 34,8196
%0.08
Altın 2.401,220
%0.18
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk Dünyası 23 yıl önceki kara günü unutmadı

Türk Dünyası 23 yıl önceki kara günü unutmadı

Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği bundan 23 yıl önce ABD ile birlikte gerçekleştirilen Kararlılık Gösterisi'92 tatbikatında Saragota uçak gemisinden atılan iki füze ile Muavenet muhribimizi vurması ve gemide görevli 5 subay ve astsubayın şehit edilmesi, 10 askerimizin yaralanmasını kınadı.

  • Ege Postası
  • 02.10.2015 - 16:23
Dernek Yönetimini Konak Meydanı'ndaki Gazeteci Hasan Tahsin İlk Kurşun anıtı önünde açıklamasında kendini destekleyen sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve CHP İzmir Milletvekili Adayı Atilla Sertel de yalnız bırakmadı. Bu ara açıklama için kurulan üzerinde Türk Bayrağı bulunan kürsü çevredeki turistlerin de ilgi odağı oldu. Farklı ülkeden turistler kürsüde hatıra fotoğrafı çektirirken rehberlerden bilgi de aldı. 

Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Celal Öcal aynı anda İstanbul ve Kuzey Kıbrıs'ta basın açıklamaları yapıldığını hatırlattı. Öcal, "Sözde dostumuz, müttefikimiz ABD ile gerçekleştirdiğimiz Kararlılık Gösterisi'92 tatbikatı sırasında 2 Ekim 1992 günü gece yarısı Saragota uçak gemisinden Muavenet muhribimize 2 adet füze atıldı. Dz. Kur. Yb. Kudret Güngör, Dz. Tğm, Alertunga Akan, Asb. Çvş, Serkan Aktepe, Çvş Mustafa Kılınç, Topçu Er. Recep Akan şehit düştü 10 askerimiz yaralandı. O Muavenet ki Kıbrıs Barış Harekatı'na katılmış Gazi gemimizdi. Geminin içinde gemimizi vuran füzenin US Navy yazılı parçasının bulunması ile gemimizin ABD saldırısına uğradığı açığa çıktı. Bu hadise siyasiler tarafından kapatılmış görünse de Türk kamu vicdanında kapanmamıştır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin maddi ve manevi kayıplarının resmi olarak tanzim edilmeli ABD özür dilemelidir" dedi. (Mustafa OĞUZ/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.