Dolar 32,3993
%0.12
Euro 34,8101
%0.05
Altın 2.404,810
%0.33
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kahramanlar'da pazar yeri eziyeti!

Kahramanlar'da pazar yeri eziyeti!

Kahramanlar’da bölge halkının en büyük sıkıntılarından olan pazaryeri çilesi bitmek bilmiyor. Yaklaşık 60 yıldır kurulan tarihi pazaryerini önceki yıl içerisinde kapatma kararı alan Konak Belediyesi, yakın zamanda Akıncılar Alt Geçidi’nin hizmet açılması ile sokak aralarına sıkışan semt pazarına alternatif yer bulamadığından hem vatandaşlar, hem de esnaf eziyet çekiyor. Kahramanlar'da pazar eziyeti tam gaz

  • Ege Postası
  • 02.10.2015 - 15:25
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıl belediye meclisi tarafından alınan kapatma kararı ile akıbeti merak konusu olan Kahramanlar Semt Pazarı’na çıkmaz bitmek bilmiyor. Geçmişte taşınması gündeme gelen ve Akıncılar Alt Geçit Projesi’nin tamamlanması ile kullandıkları alan yarı yarıya azalan pazarcı esnafı isyanın eşiğine geldi.
 
KAHRAMANLAR’IN UMUTLARI SUYA DÜŞTÜ
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 2017 yılı itibarı ile temizlik, hijyen ve altyapı bakımından yetersiz açık semt pazarlarının kaldırılması ve sağlıksız koşullarda gıda satışının önüne geçilmesi amacı ile yayınladığı düzenlemenin ardından krizin vurduğu İzmir’de metropol ilçelerden Konak’ta esnaf ve vatandaşlar çözümsüzlüğe mahkum oldu. Geçtiğimiz dönem ilçenin en büyük sıkıntıları arasında yer alan konuya neşter vurmayı planlayan ilçe belediyesi, 22 bine yakın vatandaşa hizmet  veren ve 4 ayrı mahallenin yükünü çeken faydalandığı Kahramanlar Semt Pazarı’na alternatif yer arayışlarını bir türlü tamamlayamadı.
 


60 YILLIK TARİHİ SEMT PAZARI CAN ÇEKİŞİYOR
Yaşanan pazaryeri sıkıntısının vurduğu başlıca bölgelerden olan ve belediye meclisinin kapatma kararı sonrasında şoka uğrayan Kahramanlar Semt Pazarı yaşanan çıkmaz nedeniyle yeni bir alana da taşınamadı. Geçtiğimiz yıllarda Akıncılar Alt Geçidi yapım çalışmaları ve Hilal Aktarma İstasyonunun inşaatı esnasında taşınması gündeme gelen ve belediyenin kapatma kararı aldığı semt pazarı yaklaşık 4 yıldır sokak aralarında kurulmaya devam ediyor.
 

ESNAFTAN BELEDİYEYE ÇAĞRI
Belediyenin 2014 yılı başında Gazi Hastanesi tarafından kullanılan Kahramanlar Katlı Otopark’taki zemin kata taşımayı planladığı ancak tahsis ve devir işlemleri ile resmi sürecin tamamlanmaması nedeniyle sokakta kalan pazar tezgahları vatandaşlar kadar esnafın da tepkisini topladı. Kahramanlar Mahallesi, Hilal Mahallesi, Ege Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi gibi toplam 4 ayrı mahallenin faydalandığı alanın kapatılmasının esnafa darbe  vuracağını dile getiren pazarcılar halkın büyük marketlere ve AVM’lere mahkum edilmemesini istedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.