Dolar 32,2350
%-0.02
Euro 34,7678
%-0.09
Altın 2.458,980
%1.09
Bist-100 10.350,00
%0.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umuda yolculuğu görüntüledi!

Umuda yolculuğu görüntüledi!

Aile köklerini araştırmak için gitti, umuda yolculuğu görüntüledi

  • Ege Postası
  • 02.10.2015 - 13:21
İZMİR'in Dikili İlçesi'nden, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan Suriyeli sığınmacıların lastik botla zorlu yolculukları, bir Türk vatandaşı tarafından görüntülendi. Karaya ayak basan kaçak göçmenlerin, birbirlerine sarılarak büyük sevinç yaşadıkları görüldü.



İstanbul'un Ataşehir İlçesi'nde yaşayan yazılım firması sahibi 46 yaşındaki Gürsel Gürel, aile köklerini araştırmak için geçen 27 Eylül'de Dikili'den feribot ile Yunanistan'ın Midilli Adası'nda geçti. Burada üç günlüğüne otomobil kiralayan Gürel, çalışmalara başladı. Fotoğraf çekmeyi sevdiğini de belirten Gürel, Midilli Havalimanı yakınlarına geldiğinde denizde karaya doğru yaklaşan bir bot olduğunu farkedip, fotoğraf ve görüntülerini çekmeye başladı. Bot yaklaştıkça içindekilerin kaçak göçmenler olduğunu analdığını belirten Gürel, "Böyle olunca ilgim daha da arttı. Botta 25- 30 kadar kişi vardı. Görüntü ve fotoğraf çekmeyi sürdürdüm. Yetkililere, 'Müdahale etmeyecek misiniz'' diye sordum. 'Etmiyoruz' dediler. Öğrendiğim kadarıyla her gün Midilli'ye bu şekilde yüzlerce kaçak göçmen geçiş yapıyormuş" dedi.



Buradan ayrılıp, başka bir yere giderken başka bir bota daha rastladığını belirten Gürel, "Bunda da kaçak göçmenler vardı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bu Suriyeli kaçakları bir Yunan karşıladı. Karaya ulaştıkları için çok mutlulardı. Bunu birbirlerine sarılarak kutladılar" dedi. Gürel, bu anları da anbean görüntülediğini söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.