Dolar 32,4178
%-0.01
Euro 34,7575
%-0.13
Altın 2.432,080
%-0.12
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartan’dan eleştirilere çok sert yanıt

Tartan’dan eleştirilere çok sert yanıt

CHP’den istifa ederek DSP’ye geçen Konak Belediye Başkan Hakan Tartan, “Partisini sattı. AKP’nin ekmeğine yağ sürüyor. AKP’yi eleştirmiyor” şeklindeki eleştirilere yanıt vererek, “5 yıl önce kapımda sıraya girenler, hizmetlerim için önümde saygılı eğilenlerin farklı konuşması çok ilginç. Bu değerlendirmeler, bu göz oymalar bir paniğin göstergesi. Ölümü gösteriyorlar sıtmayla korkutuyorlar. Sen çorbaya dönmüşsün! Kim kim satmı? Siz bu milleti, Atatürk’ü satmışsınız" dedi.

  • Ege Postası
  • 02.03.2014 - 09:44
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – DSP’nin Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kendisine yöneltilen eleştirilere Egepostası aracılığı ile yanıt verdi. Tartan, İzmirlilerin her şeyi yakın takip ettiğini belirterek, “CHP’nin bugün adayı olan Mustafa Sarıgül, Yılmaz Büyükerşen gibi isimler 2009’da DSP’den aday oldular. Onlar da mı oy böldüle? Partilerini mi sattıla? Böyle bir şey yok. 5 yıl önce kapımda sıraya girenler, hizmetlerim için önümde saygılı eğilenlerin farklı konuşması çok ilginç. Bu tartışmaları doğru bulmuyorum. Benim CHP’ye kırgınlığım, küskünlüğüm yok. İnsanlara nereden saldıracaklarını bilmiyorlar. Dün posterlerde gözümü oydular. Bütün posterleri kırdılar. Bu toplum kin, nefret istemiyor. Toplum sevgi istiyor. Toplum kendisine hizmet edenleri taçlandırmak istiyor. Ama posterle bile tahammülleri yok. Ben bu duruma üzülüyorum. Halk her şeyin farkında” dedi.


MOROĞLU’NA ÇOK SERT YANIT VERDİ: “O LAFLAR ONA YAKIŞIR”
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun “Yolsuzluktan elde edilen paralarla İzmir’e saldırınlar var. İzmir’e göz koyanları biliyoruz. Bunlara karşı yürüyüş başlatmamız lazım. Eşit, güven ve adalet içi savaşan Sema Pekdaş’ın mücadelesinde yanındayız. Hakan Tartan’ın Ecevit ve DSP’ye nasıl ihanet etiği biliyoruz” sözlerine yanıt veren Tartan, şunları söyledi:

“Bunlar çok çirkin değerlendirmeler. Bu açıklamalar Mustafa Moroğlu’na yakışır ama bana buna cevap vermek yakışmaz. Yüzde 50’nin üzerinde destekle seçileceğim. Bu tartışmalar ibretlik. Bu değerlendirmeler, bu göz oymalar bir paniğin göstergesi. Ölümü gösteriyorlar sıtmayla korkutuyorlar. Sen çorbaya dönmüşsün! Kim kim satmış. Siz bu milleti, Atatürk’ü satmışsınız. Cumhuriyetin erdemlerini tartışıyorsunuz. ‘Adliyede Atatürk rozeti takılmasın, Türk Bayrağı olmasın’ diyorlar. Ben bu arkadaşlara çağrı yapıyorum. Burası Atatürk’ün kurduğu parti. Siz bu partide misafirsiniz. Bu partinin gerçek sahibi benim. Bu partiye ben kurdum ama bunu sizin için kurmadım. Siz Atatürk’ü yerle yeksan edin, onun değerlerini tartışın diye ben kurmadım bu partiyi. Halk bunları görüyor”

KİMSEYİ ELEŞTİRMİYORUM
“AK Parti’nin Konak Belediye Başkan adayı İlknur Denizli’yi eleştirmiyor” şeklindeki eleştirilere de yanıt veren DSP’li Tartan, “Ben AK Parti ile mücadeleyi kutucukları ile farklı platformlarda yaptım, yapıyorum. Mustafa Moroğlu’nu Hatay’a gönderin bakalım, AK Parti’den geçen adayla ilgili nasıl değerlendirme yapaca? Gitsin orada çalışsın. Bakalım orada ne diyece? O da mı sattı. Bunlar çirkin. Ben kimseyi eleştirmiyorum. İlknur Denizli Atatürk’le ilgili bir yanlış değerlendirme yaparsa onu da eleştiririm. Ama ben siyasetimi eleştiri üzerine kurmam.  Ben halkımı mutlu etmek istiyorum. Beni kavganın, şerrin, çirkinliğin içerisine çekmeye çalışmasınlar. Onlara yakışıyor ama bana yakışmıyor.
Sema Pekdaş, ‘KCK’nın avukatıyım’ diyor. Ben de ‘halkın avukatıyım’ diyorum. Sema Hanım, ‘Atatürk rozeti ile adliyeye girilmesin’ diyor. Ben de ‘hiçbir kural Atatürk rozetini hiçbir yerde taşımama engel olamaz. Atatürk bütün değerlerin üzerindedir’ diyorum. Halk yine doğru insanları, kavgacı olmayanları, sevgi tohumları dikenleri taçlandıracaktır. Burada büyük bir farkla seçimi kazanacağım. Bütün partililerin oyları ile seçileceğim. Buna inanıyorum. İnsanlar yaşanan gelişmelerden çok rahatsız.  Benim alnım ak, kimseye gebeliğim yok” dedi.

ÜYE OLSAK DA OLMASAK DA CHP’YE SAHİP ÇIKACAĞIZ
“Yarın onlar olmayacak ama CHP Atatürk’ün partisi olarak var olacak” diyen Tartan, sözlerine şöyle devam etti:
“CHP’nin içinde olalım dışında olalım, CHP’nin Atatürk’ün partisi olduğu bilinci ile ona sahip çıkmaya devam edeceğiz. Üye olsak da olmasam da…Bunlar CHP’li ise ben CHP’li değilim. Ama ben onlardan çok önce CHP’liydim. O partiyi ben kurdum. Yine o partideki sağduyulu insanlar yaşananları üzüntüyle karşılıyor. Dört kişi oturdular amcaoğlu, iş ortağı, baldız seçtiler. Halka da odun koysak seçilir dediler. Halk bunu değerlendiriyor. Bu yerel seçim. Halk kendilerine bu kadar duyarsızlık gösterilmesine tepki gösterecektir”  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.