Dolar 32,4162
%-0.02
Euro 34,6931
%-0.31
Altın 2.428,860
%-0.25
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım Karşıyaka'dan Kocaoğlu'na yüklendi

Yıldırım Karşıyaka'dan Kocaoğlu'na yüklendi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak üzerinden Kocaoğlu'na yüklendi.Yıldırım, “2 ay öncesine kadar Karşıyaka’nın belediye başkanını İzmir’in en başarılı belediye başkanı ilan ediyorsunuz, adaylığa gelince bir bakıyorsunuz Cevat Durak yok. Ne oldu iki ayda da böyle bir değişikliğe gittiniz'" dedi

  • Ege Postası
  • 02.03.2014 - 04:16
(HABER MERKEZİ) – AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu Karşıyaka’dan eleştirdi.

CEVAT DURAK’I NEDEN ADAY GÖSTERMEDİN
Yıldırım, “2 ay öncesine kadar Karşıyaka’nın belediye başkanını İzmir’in en başarılı belediye başkanı ilan ediyorsunuz, adaylığa gelince bir bakıyorsunuz Cevat Durak yok. Ne oldu iki ayda da böyle bir değişikliğe gittini? Şunu herkesin bilmesi lazım. Eğer bir ilde belediyeler uyumlu çalışırsa, aynı yöne doğru giderlerse o zaman başarı mutlaktır” dedi.



SÖZ VERİYORUM ÇÖP TESİSİ YAPTIRMAYACAĞIM
Yıldırım, başkan seçilmesi durumunda büyükşehir belediyesinin Yamanlar’a yapmayı planladığı çöp tesisi projesini iptal edeceğini açıkladı. Yıldırım, “İzmir Karşıyaka, CHP’ye ve onun büyükşehir belediye başkanına öyle bir destek verdi ki 2009’da tam 28 ilçede, belediye başkanlığını kazandı. Yüzde 56 destek verdi. Peki siz ne verdini? Sizin verdiğiniz Karşıyaka Yamanlar’a çöplük yapacağım dediniz. Karşıyakayı çöplük olmaya layık gördünüz. Karşıyaka bu oyuna gelmeyecek. Karşıyaka’yı İzmir’n çöplüğü yaptırmayacağız, bunun burada sözünü veriyorum. Yeter artık Çiğli Harmandalı’nı çöp dağlarları ile yükselttiniz. İş bilmezliğinizin yüzünden çöp dağları 150 metreyi buldu. Neredeyse şehrin üzerine doğru geliyor. Çiğli Kuş Cenneti denen yeri çöplüğün merkezi haline getirdiniz. Dünyada artık vahşi çöp toplama yığma diye bir şey kalmadı. Artık çöp fabrikaya dönüşüyor, orada enerji oluyor, çalışanlara iş, aş sağlıyor. İsveç, Almanya artık çöpleri fabrikalara yetmiyor, başka ülkelerden çöp satın alıyorlar. Biz 4 bin 500 ton İzmir’in çöpünü nasıl halledeceğiz diye 10 yıldır bunun lafı yapılıyor. Bu tamamıyla tek kelime iş bilmemezliktir, beceriksizliktir. Başka hiçbir izahı yok” dedi.

KOCAOĞLU’NA TEK ADAM BENZETMESİ
Yıldırım Kocaoğlu’na tek adam benzetmesi yaparak şunları söyledi:
“29 belediyenin 15 belediye başkanı bugün aday değil. Bu kadar başarılıydılar ne oldu birden bire 15’inin üzeri çizildi. Niye böyle oldu.' İşte CHP’nin onun büyükşehir belediye başkanını demokrasi anlayışı bu. CHP tek adam anlayışını cumhuriyetin ilk yıllarından beri sürdürüyor. O zaman da tek adam siyaseti vardı şimdi de tek başına karar verenler var. İzmir’i seçtim. Başka şehirler beni istedi. Ama ben İzmir’i seçtim çünkü ben zoru severim. İzmir’de 10 yılda sorunlar dağlar gibi olmuş. İzmir’e arkadaşlarımla birlikte dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürmek için geldik”

GÜNAYDIN
Açıkladıkları 1414 projeyle ilgili CHP’li Kocaoğlu’nun eleştirilerine tepki gösteren Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:
“24 Şubat’ta projelerimizi açıkladık. 1414 proje. Bizim rakip adaylar telaşlandı. ‘Bunlar hayali projeler’ diyor. Güzel hemşerilerim hayal etmeden gerçeğe ulaşamazsınız. Hayalini yitiren geleceğini yitirir. Bir zamanlar Marmaray da hayaldi. Ecdadımızın hayalini gerçekleştirmek torunlarına nasip oldu. Ülkemizin yarım asırlık hızlı tren rüyasını gerçeğe dönüştürmek AK Parti’ye nasip oldu. Türkiye’yi doğudan batıya kuzeyden güneye bölünmüş yollarla donatmak da bizlere nasip oldu. Bir de diyorlar ki, ‘efendim bu projeleri biz de düşünmüştü’. Günaydın. Siz hala düşünmeye devam edin. İzmir’in daha çok düşünmeniz için vakti kalmadı. 10 yıldır düşünüyorsunuz. Neyi düşünüyorsunu? Hazır teleferiği çalıştıramadığınızı mı düşünüyorsunuz. 3.8 kilometrelik metroyu hala bitiremediğinizi mi düşünüyorsunu? Hizmet hereksin işi değil. Eser ortaya koymak er kişi işidir. Karar vermeden önce bakın. Adaylara bakın, geçmişine bakın ne kadar hizmeti var, ne yapmı? Ona göre karar verin. Gelecek 5 yılın kararınızı vereceksiniz. 5 yıl önemli bir süre. Bugüne kadar size verilen krediyi yerli yerinde kullandınız m? Bunun hesabını sormanızı istiyorum. Bu şehiri dolaşıyoruz. İzmir sadece Körfezin etrafından oluşan binalardan oluşmuyor. Karşıyaka’dan, Alsancak’tan 500 metre içeriye gidin. Orada bambaşka İzmir göreceksiniz. Kye dönüşmüş İzmir göreceksiniz. 1.5 aydır İzmir’in her tarafında dolaşıyoruz. Bize, ‘bu şehir kocaman köye dönüştü. Allah aşkına bir şey yapın’ diyorlar. Bunu söyleyince arkadaşlar alınıyor. ‘İzmir’e neden böyle söylüyorsunuz’ diyorlar. Bunu ben değil İzmirliler, İzmir’e gelen söylüyor. Bundan gocunuyorsunuz o zaman hizmet yapın”

PİRİŞTİNA ÜZERİNDEN ELEŞTİRDİ
AK Partili Yıldırım, Kocaoğlu’nu İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Ahmet Piriştina üzerinden eleştirdi. Yıldırım, “ Ne diyor ’10 yıl önce ben belediyeyi borç gırtlakla devraldım’ Allah Allah. 10 yıl önce bu belediyeyi arıtmayı yapan büyük bulvarları açan efsane başkan Piriştinadan aldın. Piriştina’yı mı tenkit ediyorsu? Piriştina sana hizmetlerle, projelerle devretti. ‘Şimdi borç gırtlakta devraldım’ diyorsun. Bu en hafifinden efsane başkan Piriştina’nın yaptıklarına, geçmişine büyük saygısızlıktır” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.