Dolar 32,3520
%-0.21
Euro 34,6752
%-0.37
Altın 2.416,160
%-0.78
Bist-100 10.085,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'da 'Barış Türküleri' söylenecek

Aliağa'da "Barış Türküleri" söylenecek

İzmir’in Aliağa ilçesinde siyasi partilerin seçim kampanyaları renkli bir rekabete sahne olurken, kentte son günlerde “Barış Türküleri” dillerde dolaşıyor. İzmir’de CHP’nin en genç ismi olan Aliağa Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Barış Eroğlu, geçtiğimiz hafta seçim şarkısı ve klibi ile başladığı seçim kampanyasına şimdi de sevenleri tarafından bir türkü eklendi. Ege üniversitesi öğretim üyesi Zeynel Demir tarafından yazılıp bestelenen “Barış için yürüyelim” adlı Ege ezgileri taşıyan türkü sosyal medyada büyük ilgi gördü.

  • Ege Postası
  • 01.03.2014 - 16:14
İZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, siyasette çirkinlik ve karalama görmek istemediklerini belirterek “halkımız, kavga, kötü söylem, karalama istemiyor. Biz, çalışmalarımızda sadece kendimizi, partimizi ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Aliağa’da siyasete kalite getirdiğimizi düşünüyorum. Seçim sürecini Bir bayram coşkusuyla geçirmek için şarkılarla, türkülerle renk katıyoruz. Sevgili Dostumuz Ege üniversitesi öğretim üyesi Zeynel Demir tarafından yazılan ve bestelenen türkümüz çok beğenildi. Ben Zeynel Demir hocama çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Genç Başkan adayı, bir şarkının daha yolda olduğunu da belirterek, “Büyük ilgi gören seçim şarkımıza, Ege ezgilerinin olduğu türkümüzü de ekledik. Şimdi, genç arkadaşlarımız için düzenlenmiş yeni şarkılar da kısa sürede eklenecek” dedi. 
 
Ege üniversitesi öğretim üyesi Zeynel Demir’in hazırladığı “Barış için yürüyelim” Ege Türküsünün sözleri şöyle: 
 
Uyan halkım halkım uyan
Yıkılsın vatanı soyan
Bir olalım geldi zaman
Barış ile barış ile
 
Barış türküsü söylensin
Efeler diyarında
Diller Barış Barış desin
Yiğitler diyarında
 
Kol kola yola çıkıp
Barış için yürüyelim
Derdi kederi bölüşüp
Barış için yürüyelim
 
Barış türküsü söylensin
Efeler diyarında
Diller Barış Barış desin
Yiğitler diyarında
 
Aliağa’nın CHP’li genç Başkan adayı Barış Eroğlu, arkadaşı tarafından yazılıp bestelenen “Halkın Umudu Barış Eroğlu” adlı şarkı ile geçtiğimiz hafta büyük ilgi görmüştü. Şarkı internette ve sosyal paylaşım sitelerinde paylaşım rekoru kırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.