Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır, “Memleketin söküklerini birlikte dikeceğiz”

Sındır, “Memleketin söküklerini birlikte dikeceğiz”

Çalışmalarına doğup büyüdüğü Bornova’da devam eden CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kamil Okyay Sındır, Tekstil Fabrikalarında çalışan kadınları tek tek ziyaret etti, iktidarımızda “memleketin söküklerini birlikte dikeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.05.2015 - 16:36
Bornova ziyaretleri sırasında tekstil üretimi yapan işyerlerini ziyaret eden Sındır, çoğunluğunu kadınların oluşturdu işçilerle bir araya geldi. İşçilere yönelik yaptığı konuşmada Sındır şunları söyledi: "Üreterek, çalışarak, hem kendi evinizin hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyorsunuz. Alın teri ve emek ile kazanmanın en güzel örneğini gösteriyorsunuz. Birileri israfla, satın almaya dayalı ekonomi politikası sürdürürken sizler üreterek doğru olanı, bizim iktidarımızda önceliğimiz olan üretim ekonomisini gösteriyorsunuz. Makineleriniz, hünerli elleriniz memleketimizin ve çocuklarımızın geleceğine çalışıyor. Ülkemizi 12 yıldır yöneten memleketin tüm birikimlerini satan, heba eden anlayışa karşı ekonomiye üreterek katkı sağlıyorsunuz. Burada sadece kumaş dikmiyorsunuz. Ayni zamanda ülke ekonomisinin kaçaklarını, yırtıklarını, söküklerini dikiyorsunuz. CHP iktidarında yaşanacak bir Türkiye’yi birlikte kuracağız. Ülkemize, halkımıza sahip çıkacağız. Memleketimizin, ülkemizin söküklerini birlikte dikeceğiz."

“YARIN KAYGISI TAŞIMADAN, YATAĞA AÇ GİRMEYEN İNSANLARIN YAŞADIĞI TÜRKİYE”
Ülke nüfusunun yarısının kadınlardan oluşturduğunu,  ifade eden Sındır konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kadınların üretimde olması çok önemli. Ama çalışanımız gelecek kaygısı olmadan, çocuklarının geleceğinden endişe etmeden çalışmalı.  Bugünkü asgari ücret rakamları ile insanımız bırakın gelecek kaygısını günü kurtarmanın derdinden kurtulamıyor. Bunun olabilmesi için işçimiz insanca yaşanabilir ücret koşullarına, emekliliğe sahip olmalı. Yarın kaygısı taşımadan, yatağa aç girmeyen insanların yaşadığı bir Türkiye olmalı. Yoksulu, işsizi olmayan bir Türkiye kurmalıyız.”
 
“ÜRETEN, BÜYÜYEN VE HAKÇA BÖLÜŞEN BİR TÜRKİYE”
İktidarlarında yaşanacak bir Türkiye kuracaklarını söyleyen Sındır, “Asgari ücretin en az 1500 TL olması bizim iktidarımızın ilk uygulaması olacak. Yine hiçbir geliri olmayan hanelere 700 TL sosyal destek uygulaması da Hükumet olduğumuzdaki ilk düzenlemelerimizden olacak. Hem de bu para evin kadınının doğrudan hesabına yatırılacak.   Biz bütün bunları yapabilecek zenginliğe, doğaya, tarihe ve inşa gücüne sahibiz. Üreten, büyüyen ve hakça bölüşen bir Türkiye’yi hep birlikte kurmak için destekleriniz çok önemli. Ayrıca bu bizim çocuklarımıza sorumluluğumuz, ayni zamanda vatanımızı Ulusal Kurtuluş Savaşı vererek bize bağımsız bir ülke kazandıran atalarımıza, dedelerimize görevimiz" dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.