Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP İzmir İl Başkanı'ndan o iddialara sert yanıt: Hodri meydan!

HDP İzmir İl Başkanı'ndan o iddialara sert yanıt: Hodri meydan!

Genel seçime günler kala partiler arasındaki tansiyon yükselirken bu süreçte sertleşen üslup ise dikkat çekiyor. Partiler arasında devam eden yarışta, Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nin cemaat ve MHP'yle iş birliği yaptığı yönündeki iddialar gündeme oturdu. HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, partisine yöneltilen eleştirilerle ilgili sert konuştu. Başkan Uğur, İddiaları ortaya atanlara seslenerek "Hodri meydan" dedi. HDP İl Başkanı'ndan o iddialara sert yanıt:

  • Ege Postası
  • 27.05.2015 - 15:42
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, partisine yöneltilen ittifak iddialarını yanıtladı. Ege Postası'na konuşan Başkan Uğur, HDP'nin yükselişini görenlerin çılgına döndüğünü söyledi. İzmir'de seçim çalışmalarını büyük bir coşkuyla sürdürdüklerinin altını çizen Uğur, "Kirli siyaset  kara propaganda yoluyla önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Ama korkunun ecele faydası yok Bu iddiaların gerçekliği yok. İl örgütününü bu konuda herhangi bir özel girişimi ve çabası yok. Bütün bunları ispatlayabilecekleri bir şey varsa hodri meydan diyor ispata davet ediyoruz" dedi. 

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK 
İzmir'de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İzmir mitingine değinen Uğur, her renkten insanın kendilerini temsil eden renklerde flamalarla katılmaları konusunda telkinde bulunduklarına dikkat çekti. Bazı yurttaşların Türk bayraklarıyla da katıldığını ifade eden Uğur, "Bunlar deli zırvasından başka bir şey değil. Bu iddiaları ortaya atan insanlar bunun somut maddi gerekçelerini de ortaya koyalarlar. Bizim, halkların dışında herhangi bir kişiyle ittifakımız yok olamaz da tam tersine mitingimizde her renkten insanın  kendilerini temsil ettikleri renklerde flamalarla katılabilecekleri  konusunda telkinde bulunduk. Nitekim bazı yurttaşlarımız Türk bayraklarıyla da mitinge katıldı. O açıdan bunların gerçeklikle alakası yok. HDP'nin yükselişini gördükçe bunlar  çılgına dönüyorlar. Kirli siyaset  kara propaganda yoluyla önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Ama korkunun ecele faydası yok" şeklinde konuştu. 

YÜREKLERİ VARSA AÇIKLASINLAR 
Bu iddiaların herhangi bir gerçekliği olmadığını belirten Uğur şunları söyledi: "İl örgütününü bu konuda herhangi bir özel girişimi ve çabası yok. Bütün bunları ispatlayabilecekleri bir şey varsa hodri meydan diyor ispata davet ediyoruz.  Gerçek olmayan bir iddia için sadece  yalan diyebilirim. Şu kişiyle görüşmüşler, şu kurumla görüşmüşler  toplantıyı şurada yapmışlar desinler. Polis sabah akşam kapımızın önünde  her tarafa kameralarla dolu. Parti binamız BBG evini geçmiş durumda. Telefonda  her konuştuğumuz da anında polisin önüne gidiyor. Bütün bu hukuksuzluklara rağmen ellerinde bu  hukuksuz deliller de varsa bunlarla beraber açıklasınlar diyorum yürekleri varsa"

40 YILLIK ÜLKÜCÜ HDP'YE OY VERECEĞİM DİYOR
"Her gün her yerde on insandan 5'inin HDP'li olduğu fikrine bile kapılabilirsiniz. Hatayda vatandaş çıkıyor 40 yıllık ülkücüyüm ama oyumu HDP'ye vereceğim diyor.  Bunu her sokakta görüyoruz. Bundan büyük rahatsızlık duyuyorlar" diyen Başkan Uğur, "Herhalde bu yolla bizle  başa çıkabileceklerini söylüyorlar. Bu bizim yarattığımızdan çok iktidarın yaratmış olduğu bir durum. Onun 12 yıllık icraatı muhalefetin de muhalefet olmamasından kaynaklı bir durum. İnsanlar umudunu kesmiş, doğal olarak bir umut arayışı içerisindeler. Bizim de siyaseten hayatın karşısında hem parlemento içerisinde hem de parlemento dışında duruşumuz toplum nazarında bir karşılık buluyor. Bütün bu saldırılar ve saçma sapan iddiaların deli zırvalarının başka hiçbir gerekçesi yok" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.