Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikalardan CHP'ye hem moral hem uyarı

Sendikalardan CHP'ye hem moral hem uyarı

CHP'li milletvekili adaylarına sendikalardan hem moral hem uyarı geldi. DİSK ve KESK kendilerini ziyaret eden CHP'li adaylara emekten yana partilere destek olacaklarını, CHP'nin seçim bildirgesinde yeralan adil ve demokratik çalışma, sendikal vaadleri olumlu bulduklarını, takipçisi olacakları söyledi. Sendikalardan CHP'ye

  • Ege Postası
  • 27.05.2015 - 14:29
İZMİR - CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve CHP İzmir Milletvekili Adayları Musa Çam, Zeynep Altıok, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Ali Kemal Elitaş, Ali Hıdır Uludağ işçi ve memur sendikalarını ziyaret etti. Önce DİSK Ege Bölge temsilcilini ziyaret eden CHP'lileri DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ağırladı.

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, "Seçime 11 gün kaldı. DİSK her zaman bizim yanımızda. Disk ile gönül dostluğumuz var. Milletvekilimiz Musa Çam aranızdan biri" dedi. Musa Çam ise sendikal hareketin zor günlerden geçtiğini belirtti. Türkiye'nin nüfusu 40 milyon olduğu yıllarda 2.5 milyon sendikalı işçi olduğuna dikkat çeken Çam, “Bugün 77 milyon nüfuslu Türkiye'de 800 bin işçi sendikalı. Bunun da 600 bini kamuda çalışıyor. Özel sektörde hemen hemen sendikalı işçi yok. İşçiler temel hak ve özgürlüklerden yoksun. Örgütlü bir toplumun olması istenmiyor. İşverenler özellikle politik tercihi sol olması nedeniyle DİSK'e karşı özel bir ambargo uyguluyor. CHP ve DİSK'in kaderi ortak. İkisi de 12 Eylül 1980 darbesinde kapatıldı. Bu beraberliği devam ettirmek istiyoruz" dedi.



DİSK Ege Bölge temsilcisi Memiş Sarı ise, "Bu seçimlerin denk geldiği ay haziran. Bundan iki yıl önce Gezi Parkı'nda başlayan Haziran direnişinin de simgesidir. Hayatlarını kaybeden gençlerin anısına, emekten yana olan partileri destekleme kararı aldık konfederasyon olarak. İnadına sendika, inadına sol" dedi. Sarı, CHP'nin seçim bildirgesinde sendikalara yönelik haklar, iş güvenliği, işçi hakları, taşeronlaşma konusundaki vaadleri yerine getirmelerini istedi.


VAADLERİNİZİ YAPMAZSANIZ SİZE KARŞI DA MÜCADELE

CHP'liler daha sonra KESK'e bağlı sendikaların temsilcilerini Tüm Bel-Sen'in İzmir Şubesi'nde ziyaret etti. KESK dönem sözcüsü Ulus Bozkır, Meclis'e emekten yana partilerin girmesini istediklerini, işyerinde ve alanlarda bunun mücadelesini yürüttüklerini söyledi. Bozkır, Temmuz ayında Hükümet ile memurları kapsayan genel görüşmelerin başlayacağını, CHP'nin programında da kamuda emekçilere toplu iş sözleşmesi vaat edildiğini belirterek “Umarım bu vaadlerinizi gerçekleştirirsiniz. Eğer iktidar olur da yapmasanız size karşı da diğerlerine karşı yaptığımız mücadeleyi veririz" dedi. Bozkır, yerel yönetimlerle ilgili de sorunları olduğunu, Büyükşehir Belediyesi'yle ulaşım ve yemek gibi haklar konusunda yaşanan sorunları çözümü konusunda destek beklediklerini söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.