Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li aday Murat Koç, Egepostası ile Gündem'in konuğu oldu

MHP'li aday Murat Koç, Egepostası ile Gündem'in konuğu oldu

MHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Murat Koç, Mithat Umutoğulları’nın hazırladığı Ege Postası İle Gündem programına konuk oldu. Vekil adaylarına çağrıda bulunan Koç, “ Vatandaş seçimden seçime geliyorsunuz diyor. 8 Haziran’dan sonra kim seçilirse seçilseniz hepinizin içinde İzmirlilik oluşsun” dedi. Genelde iktidar olan AK Parti’nin ve İzmir’de yerel de iktidar olan CHP’nin kente hizmet etmediğini öne süren Koç, “İzmir’de terazinin kefelerinin tahterevalli oynadığı ortamda teraziyi MHP izaya getirsin. MHP’li vekil adaylarının tamamının sırtlarında İzmir’in yükü var, proje var” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.05.2015 - 12:04
EGE POSTASI - MHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Murat Koç, KRT FM’de Mithat Umutoğulları’nın hazırladığı Ege Postası İle Gündem programına konuk oldu.

BENİM HESABIM İZMİR’E ÜLKEME HİZMET
Siyasi kişisel menfaat beklentisiyle yapmadığının altını çizen Koç, “ Omurgalılık derler ya dik duruş, menfaat beklememe…Siyasetti bir şeyler yapmak için yaparsan hep iktidar partilerini kovalarsın. Ortaokul yıllarından beri ülkeme hizmet etmek vardı. 12 Haziran öncesi mücadelemizin tamamı da güçlü Türkiye içindi…BU duygularımdan hiç feragat etmedim. Bu ülkenin en büyük sorunu insanların dik duramaması…Toplumun kendisini sorgulaması lazım. Ufak menfaatlerle bir yere geçiyorsak acaba ne veriyoruz diye sorgulamak lazım. 4 dönem vekil adayı oldum. Size ihtiyaç var dendi aday oldum. Bu dönemde vekil adayı oluşum teşkilattan gelmedi sadece… STK’lardan da geldi. Siyasette kendimi hesaba katmadım. Benim hesabım İzmir’e ülkeme hizmet etmek. Vekillik millete hizmet etmenin anayoldur. Vekil olmadan da vekil gibi çalıştım ben. İzmir’in daha modern bir yer olması için kalkınması için her zaman proje ürettim. İzmir büyük bir köy...O kadar üzülüyorum ki…Söylenildiğinde utanıyorum. İzmir neden böyle büyük bir köy oldu. İzmir 30 yıl önce en gelişmiş en zengin ikinci kentti. İzmir ülkenin ihracat merkeziydi. Sanayi de tarımda en iyi üreten merkezdi. 15 sene öncesine kadar kendi kendine yeten ülkelerden biriydik şimdi samanı bile ithal ediyoruz. AK Parti ne yaptı bu ülkeye. Ufacık yardımlarla yaşar hale getirildi. Tembelleştirildi toplum” dedi.

KENTE ÜLKEYE HİZMET EDECEK VEKİLE OY VERSİNLER
Saha çalışmasında karşılaştığı teveccüh nedeniyle mutlu olduğunu ifade eden Koç, “Saha çalışmasındaki karşılaştığım tablodan utluyum…Elini tuttuğum insanın teveccühünü teşekkürünü alıyorum. Tartışmaya girdiğim bir seçmen olmadı. Ben şu partiye vereceğim diyenlerin oranı yüzde 2’yi geçmez. Kimle konuşsam haklısınız diyor. Ben bir milletvekilinin nasıl olması gerektiğini anlatıyorum. Bir davayı kazanmak için en iyi avukatı tutarsız. Vekillikte öyle vatandaş en iyi vekili seçmeli. Ülkeye kente hizmet edecek vekile oy vermeli” dedi.

İZMİRLİLİK OLUŞSUN
Vekil adaylarına çağrıda bulunan Koç, “ Vatandaş seçimden seçime geliyorsunuz diyor. Seçildikten sonra da bizimle birlikte olun dertlerimizi dinleyin diyorlar. Seçilecek olan bütün arkadaşlarım bu İzmir bizim…8 Haziran’dan sonra kim seçilirse seçilseniz hepinizin içinde İzmirlilik oluşsun” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇIKIŞI
El ilanlarında kent için gerçekleştireceği projelere yer verdiğini belirten Koç, şunları söyledi;
“El ilanlarıma proje yazan bir adayım. Bakırçay Havzası için ayrı, Menderes Havzası için ayrı İzmir Merkez için ayrı 9 maddelik projelerimiz var. Neden var. İzmir için çalışmak istiyorum. Öyle bir çalışan vekil olmak istiyorum ki örnek olmak istiyorum İzmirlilik birlikteliği bu projelerden biri…STK’larla, üniversitelerle, belediyelerle bir birliktelik oluşturursak İzmir’in önde bir şey duramaz. Dünya’nın en modern kenti olur. Şehir planlama projem var Yapılaşma alt yapı sosyal yaşamı sağlayacak olan kentsel dönüşüm konusunda öncülük edeceğim. Büyük köy diyorlar ya, İzmir’in neresinden girersen gir gecekondu bölgesi…Bugüne kadar planlı şehirleşme yapmamış yöneticiler. Bugün kentsel dönüşüm adı altında cinayet işleniyor. Kentsel dönüşüm bina yıkıp bina yapmak değil. Dönüşüm demek bir şehrin en az 150 yıllık geleceğinin hesaba katılarak alt yapısının sosyal alanlarının yeşil alanlarının büyük bulvarların havalandırma alanlarının yapılmasıdır. Parsel ada bazında dönüşüm olmaz. Pafta bazında dönüşüm olmalı. Eyyy vatandaşlar  bugün evinizin tamamı 100 bin lira yapmıyor. O zaman 1 trilyonluk yere sahip olacaksınız. Halkımız yöneticilerine güvenmiyor. Sıkıntı burada... Bu duyguları yıkmamız lazım. Halk belediye başkanına vekiline bürokrata güvenmeli”

TERAZİYİ MHP İZAYA GETİRSİN
Genelde  iktidar olan AK Parti’nin ve İzmir’de yerel de iktidar olan CHP’nin kente hizmet etmediğini öne süren Koç, “ Genelde hükümet İzmir’e yeterli katkıyı yapmıyor. Planlı şekilde İzmir’i küçültüyor. Yerelde iktidar olan CHP’den yeterli hizmet alamıyor kent... Proje üretilemiyor. İki kıskaç var. İzmirlilere çağrıda bulunuyorum. Gelin MHP’ye destek verin. İzmir’de terazinin kefelerinin tahterevalli oynadığı ortamda teraziyi MHP izaya getirsin. MHP’li vekil adaylarının tamamının sırtlarında İzmir’in yükü var, proje var” dedi.

CHP VE AK PARTİ ALANDA YOK
Alan çalışmalarında  CHP ve AK Parti’yi göremediğini ifade eden Koç, “ AK Parti’yle binde bir karşılaşıyorum. CHP ise bazı toplantılarda karşılaşıyorum. Çalışmıyorlar. Hizmet edemediklerinden dolayı partilerinin eski oylarına güveniyorlar herhalde. İzmirliler çalışana çalışacak olana hizmet vermesi gerek” dedi.

VEKİL OLURSAM KOORDİNASYON MERKEZİ KURACAĞIM
Teşkilatlanmanın önemine dikkat çeken Koç, “ Her şey teşkilatla olur. Şehre hizmette teşkilatlanmayla olur. Vekil olursam hizmet için koordinasyon merkezi kurmak istiyorum. Her ilçenin verilerini alacağız. Verileri analiz edeceğiz. Analizlere göre yerel belediyelere hükümete götüreceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.