Dolar 32,4263
%0.14
Euro 34,5794
%-0.02
Altın 2.384,670
%0.19
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel'den milletvekili sıralamaları yorumu

Sertel'den milletvekili sıralamaları yorumu

CHP'li Sertel'den milletvekili sıralamaları 'değişebilir' yorumu. Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu’nda görevli olduğu gerekçesiyle adaylığı düşürülen CHP’li Atila Sertel, Türkiye’nin tekrar sandık başına gideceği 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde tekrar aday olduğunu ifade etti. Sertel, illerdeki milletvekili sıralamalarına ilişkin ise "Bazı illerde değişebilir diye düşünüyorum" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.08.2015 - 21:01
7 Haziran seçimleri için İzmir 2. bölge CHP 6. sıra adayıyken, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu'nda görevli olduğu gerekçesiyle bazı partililerin şikayeti üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından adaylığı düşürülen CHP'li Atila Sertel, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde tekrar milletvekili adayı olacak. 7 Haziran'da partisi tarafından gerçekleştirilen ön seçimlerde 13 bine yakın oy aldığını anlatan Sertel, kendisine yeni bir şans doğduğunu ifade etti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) davanın devam ettiğini kaydeden Atila Sertel, "Tekrar aday olmak durumundayım; çünkü 7 Haziran seçimleri ön seçimle adaylar belirlendi. İzmir'de 13 bine yakın Cumhuriyet Halk Partili seçmen beni 3. sıradan aday yaptı. Kemal Beyi saymıyorum. Kemal Kılıçdaroğlu bizim genel başkanımız onunla yarışılmaz. Mustafa Balbay iki buçuk yıl cezaevinde yatan ve o süreçte milletvekili olmuş bir arkadaşımız mağdur o ikinci sırada çıktı. İzmir'den katılan Atila Serter olarak ben üçüncü sırada çıktım. 13 bine yakın oy aldım. YSK adaylığımı kamu memuru olduğum gerekçesiyle düşürdü" dedi.

"KENDİ SIRAMDAN ADAY OLMAYI İSTİYORUM"
7 Haziran genel seçimlerdeki sırasından tekrar aday gösterilmek istendiğini belirten Atila Sertel, "Ama artık diyorlar ya ok yaydan çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olması için var gücümüzle çalışacağız. Elbette ben yeniden kendi sıramdan aday olmayı çok istiyorum; ama takdir şimdi genel merkezin elinde. Genel merkez de ön seçimde çıkan sonuçlara harfiyen uyacağını söylüyor" şeklinde konuştu.

SERTEL'DEN SIRALAMALAR HAKKINDA YORUM
Türkiye'deki milletvekili adayları sıralarının değişebileceğini de dile getiren Sertel, kendisinin endişe ve kaygısının olmadığını söyledi. CHP'li Sertel, "Sıraların değişeceği konusunda onu ben bilemem onu partinin genel merkezi ve genel başkanımız bilir. Elbette onlar etüt etmişlerdir. Hangi ilde hangi sonuçları aldılar, başarı oranı nedir, bazı illerde acaba yanlış seçenekler mi yanlış adaylar mı konuldu bunları onlar biliyor. Benden daha iyi biliyorlar. Bazı illerde değişebilir diye düşünüyorum; ama ön seçim ruhunun zedelenmemesi için ön seçimin adaylarının korunacağını genel başkanımız şahsen söylediği için benim hiçbir endişem yok hiçbir kaygım yok. ve gerçekten çok rahatım. Ben Cumhuriyet Halk Partililere emanetim. Cumhuriyet Halk Partili üyeler insanımız beni çok seviyor, bende onları çok seviyorum partimi çok seviyorum" diye konuştu.

"HER İKİ BÖLGEDE DE MİLLETVEKİLİ SAYISINI ARTIRACAK"
İzmirlinin Cumhuriyet Halk Partisini, Cumhuriyet Halk Partisinin İzmirli'yi sevdiğini anlatan Sertel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aslında, Cumhuriyet Halk Partisi tüm Türkiye'yi aynı İzmir gibi olmasını çok istiyor. İzmir in çok ayrı bir yönü var. Herkese kucak açan herkesi bağrında barındıran kimseyi kimliği nedeniyle inancı nedeniyle dünya görüşü nedeniyle itelemeyen kakalamayan bir kent. Herkesi seven, kucaklayan bir demokrasi kenti. O anlamda İzmir Kemal Kılıçdaroğlu'yla çok daha güçlü olmuştur. Şimdi çok daha güçlenecek ve göreceksiniz. Bence İzmir bu seçimde iki bölgede de milletvekili sayısını artıracak." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.