Dolar 32,2688
%-0.21
Euro 34,8233
%0.04
Altın 2.412,100
%0.78
Bist-100 10.264,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de o ilçeler tavsiye dinlemedi: Delege seçimlerini tamamlayacaklar

CHP İzmir'de o ilçeler tavsiye dinlemedi: Delege seçimlerini tamamlayacaklar

CHP’de delege seçimlerinin ertelenmesine yönelik örgütlere genelge gönderilirken, CHP İzmir İl Yönetimi, genelgede yer alan “Birkaç mahallesi kalan yerlerde seçim Genel Merkez’den onay alınarak yapılabilir” maddesi doğrultusunda tavsiye kararı almıştı. Tavsiye kararında, seçimlerin mahalle sayısı gözetmeksizin durdurulması istenirken, İzmir’de üç ilçe tavsiye kararını dinlemeyerek, Genel Merkez’den 'onay' aldı, sandık kurdu. Bergama ise 'onay' bekliyor. Öte yandan CHP İzmir’de dört ilçede delege seçimi tamamlandı, geriye kalan mahallelerde seçimler 1 Kasım sonrasına ertelendi. Tekin Bingöl'den onay geldi: Sandık kuruyorlar

  • Ege Postası
  • 26.08.2015 - 11:29
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de delege seçiminin ertelenmesine yönelik gönderilen genelge, İzmir'de 25 Ağustos'ta sandık kurulan mahalleler ile az sayıda mahallesi kalan ilçelerde sürecin ne olacağı belirsizliğini yaratmıştı. CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, flaş bir adım atmış ve genelgenin gönderildiği 25 Ağustos’ta yapılan seçimlerin onaylanması, 26 Ağustos itibariyle 'ilçelerde kalan mahalle sayısı gözetmeksizin' hiçbir yerde sandık kurulmaması yönünde tavsiye kararı aldı.

"CHP İzmir'de il yönetiminden tavsiye kararı: Durdurun"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

"CHP’de parti içi yarış ertelendi!"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

"YSK'dan CHP'ye olumlu yanıt! Önseçim yapılmayacak..."HABER İÇİN TIKLAYINIZ

GÜZELBAHÇE, KINIK VE DİKİLİ’DE SANDIK KURULACAK!
Karar Genel Merkez ve ilçe başkanlıklarına gönderilirken,  Güzelbahçe, Kınık ve Dikili’de sandık mesaisi devam edecek. Az sayıda mahallesi kalan üç ilçede, il yönetiminin tavsiye kararı dikkate alınmazken genelgedeki madde doğrultusunda CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’le iletişime geçildi. Üç ilçede seçimlerin tamamlanmasının sağlıklı olacağı Bingöl’e bildirildi. Bingöl’de bu üç ilçede seçimin tamamlanması yönünde yazıyı gönderdi.

BERGAMA ONAY BEKLİYOR
Bergama'da ise az sayıda mahalle kalması nedeniyle ilçe başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, sabah saatlerinde  Genel Merkez'den sürecin tamamlanması için  'onay' talep etti. Bergama'ya seçimin tamamlanması için henüz bir onay gelmezken, gün içinde Bergama'yla ilgili tablo netleşecek.

KONAK’TA 1 KASIM SONRASI
Seçimi büyük ölçüde mahallelerde tamamlayan Konak’ta ise kalan 5 mahallede seçim 1 Kasım sonrasına ertelendi. İlçe Başkanı Şakir Başak, Genel Merkez'in onayıyla kalan mahallelerde seçimi ertelediklerini duyurdu.

4 İLÇE TAMAMLADI
Urla, Seferihisar, Bayındır ve Karaburun’da ise delege seçimleri tamamladı.Bu dört ilçe için genelge geçerli değil.

Geriye kalan mahallelerde seçimler 1 Kasım sonrası gerçekleşecek.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.