Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Disiplin’in Başkanı’ndan parti içi mesaj yağmuru

‘Disiplin’in Başkanı’ndan parti içi mesaj yağmuru

Parti içi verdiği mesajlar ve çıkışlarıyla bilinen CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu, yine ses getirecek açıklamalarda bulundu. Soylu, parti içinde devam eden kongre takviminin zamanlamasının yanlış olduğunu, delege seçimlerinin ertelenmesi gerektiğini söyledi. Soylu, “Baskın seçim gereği bütün savaş baltalarını herkesin gömmesi lazım. Zaman lafta değil, icraatta bir olma zamanıdır. Okyanusu geçme mücadelesi verirken, derede boğulmayalım. Ben bu delege seçimlerinde adaylıktan çekiliyorum. Bu süreçte yokum. Enerjimi delege seçimlerine harcamayacağım” dedi. CHP İzmir'de ‘Disiplin’in Başkanı Soylu'dan

  • Ege Postası
  • 25.08.2015 - 11:34
EGE POSTASI - CHP’de parti içi çıkışları ve verdiği mesajlarla dikkat çeken, CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu, Ege Postası’na birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.
Soylu, parti içinde devam eden kongre takviminin zamanlamasının yanlış olduğunu, delege seçimlerinin ertelenmesi gerektiğini söyledi. Soylu, CHP’lilerin birlik beraberlik içinde partinin iktidar olması için çalışması gerektiğini ifade etti.
İşte Soylu’nun açıklamaları;

ENERJİYİ BOŞA HARCAMAK PARTİYE KÖTÜLÜKTÜR
Delege seçimleri sürecini şaşkınlıkla izliyorum. Ülkenin başında, tek başına iktidar olamamanın vermiş olduğu hırsla, tek başına iktidar olma planları yapan biri varken, bizim baskın seçime hazırlanmamız söz konusuyken, AKP zulmüne karşı mücadele etmemiz gerekirken,  bu tür parti içi yarışla enerjiyi boşa harcamak partiye yapılan en büyük kötülüktür.

SAVAŞ BALTALARI GÖMÜLMELİ 
Baskın seçim gereği bütün savaş baltalarını herkesin gömmesi lazım. Zaman lafta değil söz de değil icraatta bir olma zamanıdır.

DEREDE BOĞULMAYALIM
Fotoğrafın küçüğüyle ilgilenmek , fotoğrafın büyüğünü kaçırmaktır. Bazı arkadaşlarımız büyük fotoğrafla ilgilenmek yerine küçüğüyle ilgileniyor. Kongre takviminde delege seçimleri durdurulmuşken geri dönüş olmamalıydı. Okyanusu geçme mücadelesi verirken, derede boğulmayalım.

ZAMANLAMA YANLIŞ
Mahalle delegeliklerinde büyük efor harcanır heyecanlar yaşanır. Delege seçimi için bazen 500 kişiyi toplarsın, milletvekili adayı için 50 kişi toplayamazsın. Demokrasinin gereğidir, çekirdeğidir delege seçimleri ancak zamanlaması bir o kadar yanlıştır.

OMUZUMDA TAŞIMAYA HAZIRIM
2 ay sonra ülkede seçim yapılacakken, kendi içimizdeki kan kaybının bedelini ödeyemezler. Herkes aklını başına alsın. Her zamankinden  daha fazla birbirimize sarılmalıyız. Küskünlükleri kenara koymalıyız. Bugüne kadar benimle parti içi mücadele vermiş insanları sadece bu safta birleşmek adına omuzum da taşımaya hazırım. Eski il başkanı, il yönetimi dahil…Yeter ki bu zulme bir son verelim. Bıçak kemiğe dayandı. Sürecin ertelenmesini doğru bulanlardanım. Hiç ertelenmeseydi belki kimsenin bir lafı olmazdı. Sürecin yine devam edeceği söylendi. Bu trajikomik bir durum.

ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM
Üyeler arıyor telefonlarımız susmuyor. Cevap veremiyoruz. Parti büyüklerimize sesleniyorum. Bütün enerjimizi partiyi tek vücut yapmaya ve saray diktatörünü başkan yapmamaya endekslenmemiz lazım. Ben bu delege seçimlerinde adaylıktan çekiliyorum. Bu süreçte enerjimi delege seçimlerine harcamayacağım. Tüm enerjimle partimin iktidar olması için çalışacağım.

AYNI LİSTE DEVAM ETMELİ
Geçen önseçimde arkadaşlar etmek verdi alın teri döktü. Aynı önseçimden gelen listenin devamından yanayım. Onun dışında kontenjanlar Genel Başkan’ın takdiridir. Orada da bir rötuş gerekiyorsa yapılmasını arzu ederiz.

KAN DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR
Örgüttü acil kan değişikliğine ihtiyaç var. Bu bir handikap bizim için. Kan değişiminin zamanı kaçırıldı. İl başkanı değişirken, il yönetimi de değiştirilmeliydi.

ÜLKE ÇIKARLARINI DÜŞÜNMEYEN ŞEREFSİZDİR
Şuanda kendi çıkarlarını  ülke çıkarlarının üstünde tutan siyasetçi kim olursa olsun şerefsizdir. Şuanda kendi çıkarlarımızı düşünecek durumda değiliz.

KANLI OYUN VAR
Kanlı bir oyun var. Kandan beslenenler var. Kumanda merkezi ABD olan bu sistemin iyi etüt edilmesi lazım. Oyunlara gelmemek lazım. Türkü, Kürdü,  Alevisi, Sünnisi Anadolu toprağında bu kanı durdurması lazım. Lütfen kirli oyunu görelim. Halkımızın uyanık olması lazım. En iyi cevabı sandıkta verelim.

BAZEN YILANLA ÇUVALA GİRMENİZ GEREKİR
Genel Başkanımız koalisyon görüşmelerinde usta bir devlet adamlığı sergiledi. Ülkenin geleceği için elinden gelen mücadeleyi verdi. AKP’yle ortak mı olacağız diye eleştirenler oldu. Ülkenin menfaati için bazen yılanla aynı çuvala girmen gerekiyorsa gireceksin. Onların derdi zaten çuval değil, iktidar değildi. 35 gün oyaladılar, oyaladılar. Koalisyon teklifinde bile bulunmadılar. Seçim hükümeti kuralım dediler. Çocuk mu kandırıyorsunuz. AK Parti talimatları ne zaman kendi vicdanından almaya başlarsa Türkiye için daha hayırlı olur.



BELEDİYE BAŞKANI OLSAYDIM…
Belediye başkanlarımız tabiî ki CHP’den seçildi ve yakalarında ‘altıok’ var. Siyasetin içinde olmalarını yadsımamak lazım ama asıl işi hizmet üretmek. Bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan Türkiye’yi sardılar. Biz İzmir’den 8 ilçeyi kaybettik. Sorgulamamız gereken şeyler var. 10 yıldır çöp, stat tartışıyoruz. Kendimizi iyi sorgulamamız lazım. Belediye başkanları siyasetin içindedir ama Genel Başkanımızın verdiği bir mesaj var: Gidin hizmet üretin öncelikle….Ben belediye başkanı olsaydım örgüt üzerinde destekten başka hiçbir şeyim olmazdı. Kimse seçiliyorsa da onu omzumda taşırdım. Örgütün üyenin vereceği karardır ilçe başkanı seçmek, il başkanı seçmek. Bir kısım belediye başkanı işi gücü bırakmış elinde üye listeleri harıl harıl mahalle seçimine çalışıyor. Sevgili belediye başkanları aynı çabayı sizlerden genel seçimlerde görmek istiyoruz. Yapmıyorlar demiyorum, daha fazlasını istiyoruz.

KOLAY KOLAY PARTİLİ ATMAMALIYIZ
Disiplin kurulunda verdiğimiz kararları tüzüğe göre veriyoruz. Savcılık değiliz. Emniyet müdürlüğü değiliz.  İki karar var. Suçlu bulursan suçlu bulduğun insanlar ve sevenleri  tepki gösteriyor, suçlu bulmazsan suçlu bulmadın diye tepki gösteriyorlar. Sonuçta herkesi mutlu edemezsin. Zor bir görev yapıyoruz. Ben kendi partililerimizi kolay kolay atmamamız gerektiğini düşünüyorum.

DOSYALARINI CİDDİ HAZIRLASINLAR
İlçe yönetimleri, bazı arkadaşların parti aleyhine çalıştıklarını belgelemek istiyorlarsa dosyalarını ciddi hazırlasınlar. Biz elimizdeki belge bilgiye göre konuşuruz. Gündoğdu’daki 1 Mayıs mitingini koyup da  bu arkadaşlar ÖDP’lilerle bir aradaydılar derseniz olmaz.

VİCDANEN RAHATIZ
Atilla Sertel dosyasında vicdanen rahatız.  Genel Merkez’in bizden istediği belge ve dökümanları gönderdik. Karar Genel Merkez’in… Önemli olan halkın gözünde mahkum olmaktır. Halkta  mahkum etmesi gerekenleri etmiştir.

BENİM BİR OY HAKKIM VAR
Disiplin kurulu sadece Birol Soylu’dan ibaret değil. ‘Soylu dosyaları kişiselleştiriyor’ eleştirisi tüm disiplin kuruluna hakarettir. Herkesin bir oy hakkı var. Benimde bir oy hakkım var. Ben disiplin kurulunun diktatörü değilim, başkanıyım. Tüm arkadaşlarımızın vicdanı var yüreği var oyu var. Sertel dosyasındaki tüm kararlar oy birliğiyle alındı.

SİYASET DİK DURMA İŞİDİR
Ben 12 Eylül öncesinde devrimci hareket içerisinden gelen, siyasetin harman olduğu yerlerden gelen, bunun ateşinde kavrulan, cezaevinde uzun yıllar bedelini ödeyenlerden biriyim. Genel siyaset, dünya siyasetiyle ilgilenmek ruhumda var. Siyaset dik durma işidir. Daldan dala gezen insanların yapacağı bir şey değil. Çiğli’de belediye başkan aday adayı oldum. Büyükşehir Belediyesi’ndeki hizmetlerim ve 35 yıllık turizmci geçmişim gereği kendimi belediye başkanlığına yakıştırıyorum. Bu görevi layıkıyla yapacağıma inanıyorum. Milletvekilliğine ballı börek bakanlardan değilim. Geçen önseçim aday adayı olmadım. Olur da önseçim olursa yine aday adayı değilim. Benim hedefim belediye başkanlığı…

BEN TEKİM UNUTULMASIN
Seçilemedi diye eleştiriyor, mesaj veriyor, çıkıp konuşuyor diyenlere mesajım var. Seçilemediği halde seçilen belediye başkanını 500 arkadaşıyla birlikte yürüyüş yaparak yanına gidip elini kaldıran başka bir aday adayı var mı. Ben tekim. Unutulmasın.

İSPAT ETSİNLER İSTİFA EDERİM
Şov yapıyor diyenler oluyor. Bamteline bastığımız insanlar söylediklerimi şov olarak aksettiriyorlar. Neyin şov olup olduğuyla değil de ne söyleyip söylemediğime baksınlar. İçerik önemli.Hiçbir belediye başkanından şahsım adına bir talebim olmadı. İspat etsinler tersine istifa etmeye hazırım. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.