Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de flaş delege seçimi kararı

CHP İzmir'de flaş delege seçimi kararı

İl Başkanı Bedri Serter'in Genel Merkez'e başvurusuyla geçtiğimiz hafta sonu delege seçimi için sandık mesaisinin ertelendiği CHP İzmir'de, flaş bir gelişme yaşandı. Sürecin tamamen durdurulması beklentisinin oluştuğu ortamda, İl Başkanı Bedri Serter, delege seçimlerinin açıklanan takvim doğrultusunda devam edeceğini söyledi. İl Başkanlığı durumu ilçe başkanlıklarına bildirdi. Öte yandan Genel Merkez'de delege seçimi sürecine yönelik iki farklı görüş var. Tekin Bingöl'ün sürecin durdurulmasından, Gürsel Tekin'in ise delege seçimlerinin tamamlanmasından yana tavır sergilediği öne sürülüyor. CHP İzmir'de flaş delege seçimi kararı

  • Ege Postası
  • 24.08.2015 - 13:57
SERCAN AVCI/ HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de flaş bir gelişme yaşandı. Tamamen durdurulması beklenen delege seçimleri planlanan takvim doğrultusunda devam edecek.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılması planlanan ilçe kongreleri İl Başkanı Bedri Serter’in Genel Merkez’e  başvurusu yapması sonrası ertelenmiş, bu gelişme üzerine  sürecin tamamen durdurulması yönünde beklenti oluşmuştu.

ERTELENENLER YAPILACAK
İl Başkanı Bedri Serter Genel Merkez’den aldıkları bilgi doğrultusunda kongre takviminin aynen işleyeceğini duyurdu. İlçe başkanlıklarına yazıyla delege seçimlerinin yapılmaya devam edileceği bildirildi. Cumartesi ve Pazar günü ertelenen delege seçimleri ise ilçe başkanlıklarının açıklayacağı yeni bir tarihte yapılacak.

Serter, Ege Postası’na yaptığı açıklamada, “ Delege seçimleri kaldığı yerden devam edecek. Genel Merkez’den böyle bir bilgi aldık. Parti Meclisi’nde bu konu gündeme gelmemiş. Erteleme zaten geçtiğimiz Cumartessi ve Pazar günkü seçimler içindi...Ertelenen mahallelerde seçim ilçe başkanlıklarının açıklayacağı bir tarihte yapılacak. Durumu ilçelerimize bildiriyoruz. Genel Merkez bize durdurulması yönünde bir yazı gönderene kadar süreç devam edecek” dedi.

DURDURULMASI HALA GÜNDEMDE!
Öte yandan  delege seçimlerinin devam edip etmemesi doğrultusunda parti ikiye bölündü. Parti kulislerinde CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün sürecin durdurulmasından yana olduğu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in ise delege seçimlerinin tamamlanması, kongrelerin ertelenmesi yönünde tavır sergilediği konuşuluyor. Bingöl'ün sürecin durdurulması yönünde baskı yaptığı, erken seçim tarihinin netleşmesi sonrası takvimin durdurulması hala masada duruyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.