Dolar 32,2197
%-0.02
Euro 34,9819
%0.12
Altın 2.423,550
%0.21
Bist-100 10.677,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Paralel tartışmasında ikinci perde: Körüklü şok iddialara ne dedi'

Paralel tartışmasında ikinci perde: Körüklü şok iddialara ne dedi'

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Erol Körüklü'den AK Parti Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Emrullah Kavuz'un iddialarına yanıt geldi. Körüklü, Cemaatle organik bağının olmadığını belirterek Cemaat iddialarını yalanlarken, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın kendisiyle ve Kavuz'la görüştüğünü doğruladı. Körüklü, "İl Başkanımızla yaptığımız görüşme esnasında bir üçüncü şahsa yönelik bir iddia, bir itham vardı. CHP'ye gidip geldiğini söylediği arkadaşlar konusuyla da ilgili il başkanımızla üçümüz konuştuk. Bu doğrudur. Ancak iddia ettiği şey orada hiç gündeme gelmedi" dedi. Paralel tartışmasında ikinci perde:Hedefteki isim Körüklü

  • Ege Postası
  • 25.08.2015 - 10:47
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Emrullah Kavuz'un ortaya attığı iddialar hakkında Ege Postası'na konuşan İlçe Başkanı Erol Körüklü iddiaları yanıtladı. 

"AK PARTİ'DE MECLİS ÜYESİ'NDEN ŞOK İDDİALAR: HEDEFTE DELİCAN VE KÖRÜKLÜ" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

HİÇBİR DÖNEMİMDE CEMAATLE İRTİBATIM OLMADI 
Cemaat için çalıştığı iddialarını yalanlayan Körüklü, "İzmir'de beni bir parça tanıyan insanlar siyaseten meşrebimizin ne olduğunu üç aşağı, beş yukarı bilir. Bu konuda bir kere suçlamaları çok ciddiye aldığımı söyleyemem, şu açıdan söyleyemem; bu kardeşimiz böyle zaman zaman savrulmalar yaşıyor. Herkesin bir siyaset tarzı var. Pek cevap verilmemesinden dolayı bir kırgınlık içerisine giriyor. Cemaatle organik bir bağım olmadığını herkes biliyor. Benim hiçbir dönemimde cemaatle irtibatım olmadı" diye konuştu. 

ÜÇÜMÜZ GÖRÜŞTÜK AMA... 
İl Başkanı Delican'la üçlü olarak bir araya geldiklerini ancak Kavuz'un anlattığı gibi bir görüşme olmadığını söyleyen Körüklü, "İl Başkanımızla yaptığımız görüşme esnasında bir üçüncü şahsa yönelik bir iddia, bir itham vardı. Bu iddia ve ithamla ilgili görüştük ve ben o arkadaşımı da yine bu CHP'ye gidip geldiğini söylediği arkadaşlar konusuyla da ilgili il başkanımıza konuyu üçümüz konuştuk. Bu doğrudur ancak konuşulan şey farklı. İddia ettiği şey orada hiç gündeme gelmedi ama sosyal medya üzerinden bunları dile getiriyor" ifadelerini kullandı. 

'CUMHURBAŞKANI AŞIĞIYIM, CHP'YLE İŞİM OLMAZ" 
Körüklü, 2013 yılında AK Parti'den istifa ederek CHP'ye geçen isimlerin, 2014 yılında yönetime aldığı iddiaları hakkında da şunları söyledi: "CHP'ye giden arkadaşlar mevzusuna gelince bunlardan biri daha önce ilçemizde meclis üyeliği yapmış bir arkadaşımızdı. Bu arkadaşımızla birlikte şuanda yönetimde olan iki arkadaşımız Ankara'ya gidiyorlar, orada biriyle görüşecekleri söyleniyor. Sonra bunları götüren arkadaşımıza, CHP'li olmalarının söz konusu olmadığı ifade ediyorlar. Görüşmeden birkaç gün sonrasında partili arkadaşlarımızca, 'CHP Genel Merkezi'nde sizin ne işiniz vardı' dediklerinde bu arkadaşımız aynen 'Ben Tayip Bey aşığı bir adamım başka bir siyasi partide bir şeyim olmaz' diyor. Şuanda benim yönetimimde en çok istifade ettiğim arkadaşlarımdan ikisidir, CHP Genel Merkezi'ne giden arkadaşlar. Çalışmalarını yapıyorlar ve ikisi de çok iyi birer AK Partilidir ve onların AK Parti'ye sağladıkları faydaları şuanda Karabağlar teşkilatındaki herkes görüyor.”

TALİMAT GELDİ, ZİYARET ETTİK 
AK Parti Karabağlar eski İlçe Başkanı Osman Sakman'ın da Cemaate çalıştığını ileri sürerek, Körüklü'nün Sakman'a yaptığı ziyareti eleştiren Kavuz'a yanıt veren Körüklü, AK Parti'den gelen talimatla hareket ettiğini ifade ederek, "Osman Sakman geçmişte ilçe başkanlığımızı yapmış bir arkadaşımızdır. Şuana kadar bizim Osman Sakman'la program yapmışlığımız ya da bir ziyaretimiz söz konusu olmamıştır. Partimiz tarafından, genel merkezimiz tarafından bize gelen talimatta Ağustos ayının 10'nuyla 16'sı arasında bütün partiye hizmeti geçmiş arkadaşlarımızla irtibatı kuvvetlendirme adına, kendilerini nezaketen ziyaret etmemiz konusunda talimat geldi. Nitekim bu çerçevede kurucu ilçe başkanımız Sinan Demirci'yle bir araya geldik. Aynı gün, Kadir Uçar ve Osman Sakman'la bir araya geldik" dedi.  

ÇALIŞMALARIMIZIN RAPORLARI HEM İLE HEM DE GENEL MERKEZE GİDİYOR
Körüklü, "Bu konuda milletvekillerimiz, partimiz ve genel merkezimiz var. Bütün yaptığımız çalışmaları en yakından onlar biliyorlar. Bunları söylemek çok kolaydır ama arkadaşlarla yaptığımız çalışmalara dair hazırladığım raporlar hem il başkanlığına hem genel merkeze gidiyor. Milletvekilleri adaylarımızdan aldığımız geri dönüş çok olumlu. Sandık başı performanslarını önümüze koyuyoruz sahada yapılan çalışmaları önümüze koyuyoruz. Kendi rekorumuzu daha ileri taşımak için  çaba sarf ediyoruz" dedi. 

ÇOK CİDDİYE ALMIYORUM
Körüklü son olarak, "Cemaatle ilgili çok ciddiye aldığım bir şey değil. CHP'ye giden arkadaşlarla ilgili  geçmişte partiye emeği dokunmuş, şuanda da çok iyi çalışan iki arkadaşımdır. Benim bir şekilde yanlış tutum ve davranışlarla partiden uzaklaştırılan arkadaşları da yeniden kazanmak gibi bir görevim var. Osman Sakman'la ilgili süreçle ilgili bir şey söylemek doğru değil, zaten yargıya intikal etmiş bir şey. Kavuz, geçmişte partiye 12-13 sene hizmet eden bir arkadaşımız, inşallah bütün enerjisini meclis üyeliğine verir diye temenni ediyorum" ifadeleriyle sözlerini tamamladı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.