Dolar 32,1722
%-0.16
Euro 34,9283
%-0.03
Altın 2.424,090
%0.23
Bist-100 10.701,00
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP'den Mavişehir açılımı

HDP'den Mavişehir açılımı

HDP İzmir'de oylarını en çok arttırdığı Mavişehir'den hareketle 'beyaz Türk'lerin kapılarını çalacak, barış ve çoğulculuk söylemlerini artıracak. İl Başkanı Uğur stratejilerini anlattı

  • Ege Postası
  • 25.08.2015 - 14:53
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın hafta sonu İzmir'de yaptığı toplantıda PKK'ya 'ama'sız çağrı yaparak, "Ölümlerin durması lazım. PKK'nın amasız olarak silahlı eylemlerini, durdurması lazım. Silahın demokrasi mücadelesi açısından mazereti yoktur" sözlerinin ardından HDP saha çalışmalarına başladı. İzmir'de 7 Haziran'da 11.67 oy alarak iki milletvekili çıkaran HDP'in hedefi bu kez dört vekil olarak belirledi. Kadınların başı çektiği ekiplerle kadro çalışması yapacak olan HDP, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İzmir'de yazlıklarında yatıp, Boğaz'da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP'ye veren şerefsizler", AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın "Şehitlerin vebali HDP'ye oy verenlerin üzerindedir. Allah onların belasını versin" sözlerinin muhatabı İzmir'deki seçmenle yakın temasa geçecek. HDP kendisine verilen oyların 'emanet' olmaması için İzmir'de barış ve çoğulculuk kültürü üzerine söylem geliştirecek. 7 Haziran'da 'Biz'ler meclise' sloganı ile yola çıkan HDP, bu kez 'Biz'ler iktidara' diyecek. 


HDP İzmir Eş İl Başkanı Cavit Uğur, erken seçimde uygulayacaklarını seçim stratejisini şöyle açıkladı:

"7 Haziran seçim sonuçlarının neden hazmedilemediğini, 8 Haziran'da neden savaş başlatıldığını, bu savaşın vatan değil Saray savunması olduğunu anlatacağız. Türkiye'nin önünün nasıl açılacağını ortaya koyacağız. 12 yıldır ülkeyi, 12 Eylül yasalarıyla yöneterek, koalisyon hükümetlerinin yanlış olduğunu söyleyen ve ekonomik istikrar için tek başına iktidarını şart koşan AKP'ye karşı 7 Haziran'da ortaya konan uzlaşma kültürünün gerçekleşebileceğini anlatacağız. Barış, çoğulculuk ve farklı yaşam alışkanlıklarını barındırmaya dikkat çekeceğiz. MHP ve AK Parti'nin hakaret etitği seçmen profili İzmir'dir, İzmirli'dir. HDP'nin İzmirli ile ortak olan fikirlerini bilinç düzeyine çıkacağız ve bunu farkındalığa dönüştüreceğiz. Kimse HDP'ye yazlığında yatarak, viskisini yudumlayarak oy vermedi. Söylemlerimize siyasetimize destek verildi. Seçmenin kapısını çalarak, kendimizi anlatarak, yakın temas kurarak bu desteğin sürmesini sağlayacağız." (Elif DEMİRCİ-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.