Dolar 32,3804
%0.07
Euro 34,7766
%-0.04
Altın 2.398,160
%0.06
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak’tan Yarbay Alkan'a destek!

CHP Konak’tan Yarbay Alkan'a destek!

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle kahramanca çatışıp şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde isyan eden ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’a CHP Konak İlçe Başkanlığından destek geldi. İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Yarbay Alkan’ın onurlu duruşunun arkasında olduklarını belirtirken Alkan’ın, ülkenin vicdanının sesi olduğunu kaydetti. CHP Konak’tan

  • Ege Postası
  • 26.08.2015 - 19:21
Jandarma Genel Komutanlığının Yarbay Mehmet Alkan’a Beytüşşebap’ta şehit düşen kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesinde sarf ettiği sözlerle ilgili disiplin soruşturması açılırken; CHP Konak İlçe Başkanlığı, Alkan’ın onurlu duruşunun arkasında olduklarını belirterek “Şehidimiz Yüzbaşı Ali Alkan kadar kahraman bir yüreğe sahip olan Yarbay Mehmet Alkan’ın bu toplumun vicdanının ve acılı anaların yüreğinin sesi olduğuna inanıyorum. Yarbayımızın söylemlerine harfiyen katılıyoruz ve biz de altına imzamızı atıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir grup basın ve sosyal medyada Yarbay Alkan’a yöneltilen saldırıları kınadığını belirten Başak; “Böylesi bir acı içinde isyan eden ve her şeyden önemlisi kardeşini kaybetmiş olan bir insanın haklı feryadını görmek ve duymak istemeyen kör ve sağır bir anlayışın bu ülkenin birliği ve bütünlüğünü bölmek isteyenlere çanak tuttuğunu unutmamak gerekir. Yarbay Alkan bu toplumun vicdanının sesidir. Bu yaşanan isyanı siyasete alet etmek isteyen ve saldırıda bulunan her kimse sadece Yarbay Alkan’a değil, bu ülkenin birliği ve bütünlüğünü korumak için canını ortaya koyan tüm şehitlerimiz ve yakınlarına hakaret etmektedir.” diye konuştu.

Yarbay Alkan’ın devre arkadaşlarının kendisi hakkında “Kahramandır, kimseye eyvallahı yoktur” yakıştırmasına katıldıklarını belirten Başak; “Yarbayımız gerek üniformasıyla gerekse sivil yüreğiyle isyanını dile getirmiştir. Ülkemizin böyle yürekli ve onurlu kahramanlara ihtiyacı vardır ve bu ülke nice kahramanlar yetiştirmiştir. Yarbayımızın olduğu gibi bizim de yapılan bu onursuzluklara, yanlışlıklara ve hainliklere asla ve asla eyvallahımız yoktur. Vicdan sahibi olan onurlu ve şerefli insanların yarbayımızın feryadına kayıtsız kalmayacağını biliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.