Dolar 32,2325
%-0.32
Euro 34,7699
%-0.12
Altın 2.411,080
%0.73
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Polat'tan 'İzmir'in Çernobili' tepkisi: İzmir'i zehirliyorlar!

Polat'tan "İzmir'in Çernobili' tepkisi: İzmir'i zehirliyorlar!

Kamuoyunda 'İzmir'in Çernobili' olarak nitelendirilen İzmir’in Gaziemir ilçesindeki nükleer atıkların bulunduğu eski kurşun fabrikası arazisiyle ilgili CHP İzmir Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat bir basın açıklaması düzenledi. CHP'li Başkan Polat'tan "İzmir'in Çernobili" açıklaması:

  • Ege Postası
  • 26.08.2015 - 12:21
“İzmir’in Çernobil’i” olarak bilinen,Karabağlar ilçesine sınır olan eski kurşun fabrikası alanında radyoaktif kirliliğin temizlenmesi için hiçbir adım atılmadığını vurgulayan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat, “Fabrikanın faaliyet gösterdiği alanda bulunan radyoaktif atıkların üzeri toprakla örtülmüştür” diyen Polat, “Ancak alanda inceleme yapan Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) yetkilileri, bu işlemin işe yaramadığına dair bir rapor düzenlemiştir. Sonuç olarak, atıkların içerisinde bulunan radyoaktivite halen bulaşmaya devam etmektedir. Bu nedenle bölgenin hızla temizlenmesi gerekmektedir. Mahalleli yıllardır burada korkuyla yaşamakta,insanlara yaşadıkları yerde zulüm ediliyor.70 yıldır bu vahşete hala çözüm bulunamamıştır.Bu halk ölüm soluyor,ölüme terk edilmişler,yaşayarak ölmek bu olsa galiba.Özellikle küçük çocuklarımız ileride ne gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce bu halka sahip çıkmalı,bu zehire bir son vermeli,12 yıllık iktidarlarında ne yaptılar da bu faciayı çözüme kavuşturamadılar.Buradaki zehir körfeze de akıyor ve İzmir’i zehirliyorlar” dedi.

CHP’Lİ VEKİLLERE ÇAĞRI

Polat, CHP Milletvekillerinin bu konuda duyarlılığına vurgu yaparak “Sağlık anayasal haktır.Buradan özellikle partimizin değerli vekillerine çağrıda bulunuyorum.70 yıllık esarete gelin hep beraber bir son verelim.TAEK uzmanları beton bloklarla buranın taşınması gerektiğini biliyor,toprakla kamuflaj olmaz.Doğa,çevre ve İzmir katlediliyor.Geleceğimiz yavrularımız zehirleniyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.