Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül'den işçi kıyımı iddialarına jet yanıt

Şengül'den işçi kıyımı iddialarına jet yanıt

MHP'den AK Parti'ye geçiş yapmasıyla gündeme bomba gibi düşen Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül'ün genel seçimlerin hemen ardından 4 personeli işten çıkartması yeni bir kriz yarattı. 2007 yılından bu yana belediyenin Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan 4 personelin CHP’ye üye oldukları gerekçesi ile işten atıldığı iddiaları hakkında konuşan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, "Tamamen belediyenin işleyişini zora soktukları ve diğer arkadaşlarının haklarını gasp ettikleri için işten çıkartıldılar. Başka hiç bir açıklaması yok" dedi. Şengül'den 'belediyede işçi kıyımı' iddialarına jet yanıt

  • Ege Postası
  • 25.06.2015 - 11:59
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ -  Kiraz Belediyesi’ne bağlı şirketlerden BELMAR’da seçimlerin hemen ardından başlayan işten çıkartmalarla birlikte ilçede başlayan tartışmalara Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül'den jet yanıt geldi. Başkan Şengül, aralarında CHP yöneticilerinin akrabalarının da yer aldığı gençlik kolları üyelerinin belediye şirketi BELMAR’daki iş akitleri tek taraflı olarak fesih edilmesiyle gelen siyasi baskı iddialarını yanıtladı.  

"AK PARTİ'Lİ BELEDİYEDE SİYASİ KRİZ PATLAK VERDİ: SEÇİM BİTTİ, KIYIM BAŞLADI" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE GEÇECEĞİZ DEDİLER
İşten çıkartılan 4 personelin izinlerini kullandıktan sonra Kiraz Belediyesi'nden ayrılarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne geçeceklerini söylemeleri üzerine, yeni personel aldığını ifade eden Başkan Şengül, "Bu dört arkadaşlarımız Büyükşehir Belediyesi'ne geçmek için bizden yüklüce bir miktar izinlerinden ve yıllık izinlerinden kullanarak işten ayrıldılar. Büyükşehir'e geçmek için işten ayrılıyoruz, işi bırakacağız dediler. İzinlerimizi bitireceğiz dediler. Ben onların yerine yeni personeller aldım. Tabi bu arada 4 arkadaşın maaşlarını ödemeye devam ettik. Çünkü kesin ayrılışları yapılmadı" şeklinde konuştu. 

İŞLERİ OLMAYINCA RAPOR ALMAYA BAŞLADILAR 
İzinlerini kullanan personelin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden onay gelmediği için rapor almaya başladıklarını öne süren Şengül, "Bunun arkasından Büyükşehir'deki işleri olmadıkça sebepsiz yere rapor almaya başladılar. Buradan rapor alarak işlemi uzatmaya başladılar. Daha doğrusu sendikal anlamda işimiz garanti, bizi işten durduk yere çıkartamayacaklar öbür taraftan olur gelene kadar, biz bu şekilde idare ederiz diye düşündüler. Bunun arkasından bu arkadaşlar, yatak istirahati alarak izin almaya başlamışlardır" dedi.

SEÇİM ÇALIŞMALARINA KATILDIKLARINI GÖRÜNCE... 
Genel seçime son bir hafta kala işe gelemeyen işçilerden bazılarının yatak istirati aldıkları halde, bir siyasi parti için seçim çalışmalarında gördüğünü belirten Şengül şunları söyledi: "Son bir hafta seçim çalışması yapmaya başladılar. Ben burada kimseye bedava maaş yedirmek için bulunmuyorum. Onlar yanında çalıştığı bütün arkadaşlarına haksızlık yaptılar çünkü onların yerine çalışamaya başlayan arkadaşlar daha fazla mesai yapmaya başladılar. Burası onların kullanabileceği bir kurum değil." 

RAPORLAR BİTİNCE İŞÇİLERİN ÇIKIŞLARINI VERDİM 
İşten çıkartmaların genel seçim sonrasında değil, alınan raporların bitmesiyle verildiğini vurgulayan Şengül, "Raporları 8 Haziran'da bitiyordu. Raporlarının bitiminde çıkışlarını verdim. Seçim öncesinde de olabilirdi. Çıkışlarını hazırlatmıştım. Sadece seçimle alakalı bir durum değildi. Tamamen belediyenin işleyişini zora soktukları ve diğer arkadaşlarının haklarını gasp ettikleri için işten çıkartıldılar. Başka hiç bir açıklaması yok." 

BEDAVA MAAŞ DAĞITMAYACAĞIM
CHP'li belediyeden kalan 130 personelle çalışmaya devam ettiğine ve kimseyi işten çıkartmadığına dikkat çeken Şengül, bir yıl sonra 4 işçinin çıkarılmasına siyasi bir anlam yüklenmemesi gerektiğini söyledi. Şengül, "Ayrıca MHP döneminden aldığım işçilerle devam ediyorum. AK Parti'den de işçiler aldığım oldu. Ben bütün siyasi partilerle beraber çalışıyorum. Şuraya oy vereceksiniz diye ağzımdan tek bir söylem çıkmadı. Bu bir karalamadır. Çünkü başkan iyi işler yapıyor, başkan hak edene hak ettiği şekilde veriyor ve vatandaş da bu noktada beni takdir etti. Çünkü ben kimseye bedava maaş dağıtmayacağım" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.