Dolar 32,2623
%0.02
Euro 34,7010
%-0.03
Altın 2.395,220
%-0.21
Bist-100 10.249,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da çocuklara söz hakkı

Karabağlar’da çocuklara söz hakkı

Katılımcı ve şeffaf bir anlayışla Karabağlar’ı yöneten Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, çocukların isteklerini yerine getirerek “Çocuk Meclisi” kurulması için talimat verdi. Buna göre Karabağlar’da her mahalleyi temsilen bir çocuk meclise girerek kendi mahallelerinin sorunlarını hazırlayıp sunum yapacak.

  • Ege Postası
  • 25.06.2015 - 10:09
Karabağlar Belediyesi bir yeniliğe daha imza attı. Geçtiğimiz günlerde Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile bir araya gelen ilköğretim okulu öğrencileri Başkan’a merak ettikleri soruları yöneltmiş ve “Çocuk Meclisi” kurulması yönünde de taleplerini iletmişlerdi. Çocukların bu önerisini dikkate alan Başkan Selvitopu da Çocuk Meclisinin kurulması için talimat verdi ve Karabağlar’da ilk adımlar atılmaya başladı. 

Çocuklar eğitimden geçecek
Karabağlar Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan 58 mahalleden seçilecek temsilci çocuklar, ilk önce “Sosyal Belediyecililik” “Karabağlar’ın Durumu ve Yapısı” ve “Demokrasi” üzerine konunun uzmanı akademisyenlerden eğitim alacaklar. Eğitimin ardından Eylül ayında kurulacak olan Çocuk Meclisine girecek olan çocuklar, bundan sonra düzenli olarak bir araya gelerek mahallelerinde bulunan sorunları hazırlayıp meclise taşıyacaklar. Böylelikle sorunları da yakından takip edip en kısa zamanda çözümlenmesini için mücadele edecekler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.