Dolar 32,2432
%-0.04
Euro 34,6702
%-0.12
Altın 2.404,170
%0.16
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Belediyede siyasi kriz patlak verdi: Seçim bitti, kıyım başladı

AK Partili Belediyede siyasi kriz patlak verdi: Seçim bitti, kıyım başladı

Geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanı Saliha Şengül’ün MHP’den AK Parti’ye geçişi ile gündeme gelen Kiraz ilçesinde seçimlerin ardından işten çıkartma krizi patlak verdi. Aralarında CHP yöneticilerinin akrabalarının da yer aldığı gençlik kolları üyelerinin belediye şirketi BELMAR’daki iş akitleri tek taraflı olarak fesih edilirken, siyasi baskı iddiaları ve tepkiler de beraberinde geldi. AK Partili Belediyede siyasi kriz patlak verdi

  • Ege Postası
  • 24.06.2015 - 15:53
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kiraz Belediyesi’ne bağlı şirketlerden BELMAR’da seçimlerin hemen ardından başlayan işten çıkartmalarla birlikte ilçede yeni bir tartışma başladı. 2007 yılından bu yana belediyenin Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan toplam 4 personel CHP’ye üye oldukları gerekçesi ile işten atıldıklarını belirterek mağdur olduklarını açıklarken, ilçede yeni bir siyasi kriz de beraberinde geldi.
 
CHP’Lİ ÇALIŞANLAR SEÇİM SORNASINDA İŞSİZ KALDI
Kiraz’da aralarında CHP’nin eski ilçe başkanının damadı ve ilçe kadın kolları başkanının oğlunun da yer aldığı toplam 4 belediye çalışanı seçimlerin ertesi günü yeni bir şokla karşı karşıya kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde gençlik kollarına üye olan ve yaklaşık 8 yıldır belediyede çalışan sendikalı personel, yönetimin aldığı tek taraflı karar ile iş akitleri fesih edilerek işten atıldı. 8 Haziran tarihinde resmi yazı ile iş akitlerinin sona erdirildiği kendilerine tebliğ edilen ve 14 Haziran itibarı ile resmen işsiz kalan eski belediye çalışanları duruma tepki göstererek, haklarını yargıda arayacaklarını duyurdu. Siyasi sebeplerden ötürü işten atıldıklarını ve kararın Belediye Başkanı Saliha Şengül’e ait olduğunu savunan eski belediye çalışanları, ayrıca seçim sürecinde parti çalışmalarında görev aldıkları gerekçesi ile işlerine son verildiğini de söylerken, mağduriyetin çözülmesini istedi.
 
İŞTEN ATILDILAR, ALACAKLARI DA ÖDENMEDİ
Diğer yandan, işten çıkartmalar sonrasında başlayan kriz işçilerin hak kayıpları nedeniyle ikiye katlandı. Belediyenin sözleşmelerini fesih etmesi neticesinde kıdem ve ihbar tazminatları ödenmeksizin işten çıkartılan çalışanların yaklaşık 3-4 milyar lirayı bulan alacakları da günler geçmesine rağmen henüz ödenmedi. Mağdur olduklarını belirten dört belediye çalışanı yaklaşık üç aydır istifaya zorlandıklarını ve baskı gördüklerini de dile getirirken, Mart ayından bu yana kendilerine zorla izin kullandırıldığını söyledi. İstifa etmedikleri için işten çıkarıldıklarını da duyuran belediye şirketi personeli arasında raporlu iken işsiz kalanlar da bulunurken, Kiraz Belediyesi’nin kendilerine karşı haksız bir tutum izlediğini belirterek yaşadıklarına tepki gösterdi.
 
İŞTEN ÇIKARTMALAR DEVAM EDECEK Mİ'
Belediye Başkanı Saliha Şengül’ün geçtiğimiz ay içerisinde idareye ait şantiyede işçilerle toplantı yaparak, “Burada benden fazla siyaset yapanlar var. Kimsenin gözünün yaşına bakmam. Gerekirse işten çıkartırım, mahkemeye verirsiniz, tazminatlarınızı da alırsınız” şeklinde konuştuğunu ve kamuoyuna “Kardeşim olsa da başka parti ile bağı olanı affetmem” diyerek açıklamada bulunduğunu aktaran mağdur işçiler, siyasi gerekçeler ile işten atıldıklarını belirtti. Diğer yandan 2008 yılından bu yana üyesi oldukları Belediye-İş Sendikası’nın kendilerine sahip çıkmadığını aktaran işçiler, belediyenin ilerleyen süreçte yaklaşık 70 şirket personelini daha işten çıkartmaya hazırlandığını açıkladı.
 
İLÇE ÖRGÜTÜNDEN TEPKİ: HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ
Gelişmelerle ilgili açıklamada bulunan CHP Kiraz İlçe Başkanı Sezai Kepçen, belediye şirketi çalışanlarının işten çıkartılmasına tepki göstererek, “Belediye yönetimi ve ilgili şirket temsilcileri bir karar almış. Biz hukuki yollardan, yasal olarak ne gerekiyorsa her türlü girişimde bulunacağız. Kendilerine gereken hukuki desteği sunacağız. İşten atılan çalışanların mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Siyasi olarak da bu duruma gereken tepkiyi göstereceğiz ve ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.