Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da Ramazan bir başka güzel

Bornova’da Ramazan bir başka güzel

Bornova Belediyesi her yıl Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiği iftar yemeklerine bu sene ayrı bir renk katıyor. Vatandaşlar, iftar yemeklerinin ardından başlayan Ramazan Şenliği ile keyifli bir akşam geçiyor. Eski Ramazanları aratmayan gecelerde en çok çocuklar eğleniyor.

  • Ege Postası
  • 24.06.2015 - 11:22
Bornova Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen geleneksel Ramazan gösterileri, Kurudere Mahallesi’nde başladı, Çamdibi Atatürk Parkı ve Pınarbaşı ile devam etti. Ramazan boyunca Bornova’da her gün başka bir mahallede gösteri olacak. 

Tuzsuz Deli Bekir ve Oğlu, İbiş ile Efendi, İbiş ve Ali Nazik oyunlarının yanı sıra dans şovları ile renklenen gecede Karagöz ve Hacivat ile sihirbaz gösterisi de yer aldı. Eski Ramazan geleneklerinin hatırlandığı etkinlikte çocuklar, sandalye kapmaca, şapka çıkarmaca gibi oyunlarla keyifli zaman geçirdi. Eğlenceli yarışmalarda kazananlara içerisinde masal kitapları, tişört ve şapka bulunan hediye paketleri dağıtıldı. Neşe dolu gösteriler çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekti.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, hep birlikte yenen iftar yemeğinin ardından gerçekleşen gösterileri eşi Hikmet Atila ile birlikte vatandaşların arasında izledi. ŞenliğinRamazan ayı boyunca Bornova’nın farklı yerlerinde süreceğini belirten Başkan Atila “Artık unutulmaya başlanmış eski geleneksel değerlerimizi bu şenlikle hatırlatmak istedik. Dayanışma ve yardımlaşma ruhunun öne çıktığı Ramazan’da hep birlikte olalım. Bu güzellikleri ve geleneklerimizi hep birlikte yaşayalım” dedi. (DHA)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.