Dolar 32,3799
%-0.13
Euro 34,7352
%-0.19
Altın 2.406,370
%-1.18
Bist-100 10.078,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Popera’ya alkış

Popera’ya alkış

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi farklı bir konsere daha ev sahipliği yaptı. Esra-Altuğ Dilmaç çiftinin hazırladığı “Popera” konseri salonu dolduran müzikseverlerden alkış aldı. İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden bariton Altuğ Dilmaç, eşi Esra Dilmaç ile “Klasik’ten Pop’a Unutulmayanlar” şarkılarıyla sevenlerinin karşısına çıktı.

  • Ege Postası
  • 23.03.2013 - 11:59
İZMİR-  Karşıyaka için titizlikle hazırlanan konser programda Esra-Altuğ Dilmaç çifti, Donizetti, Mozart aryalarından başlayarak Frank Sinatra, Tom Jones, Engelbert Humperdinck ve Türkçe Pop şarkılarından oluşan sürpriz parçaları yorumladı. İkiliye, piyanoda Ali Hoca, trompette Bahtiyar Matniyazov ve Gökhan Par, trombonda Dündar Banaz, saksafonda Ertuğrul Turanlı, basgitarda Halil Serinçağlar, klavyede Akgün Çavuş, davulda Ferruh Ariç’ten oluşan özel orkestra eşlik etti.

Hafızalardan silinmeyen şarkıların namelerine eşlik eden Karşıyakalı sanatseverler güzel bir gece geçirmenin mutluluğunu yaşarken katkı koyanlara teşekkür etti.

Fransa’da doğan Esra Dilmaç eğitimini İzmir’de tamamladı. Çok istemesine rağmen konservatuvara gidemedi. Çocukluk hayali olan yorumculuğa bir rastlantı olarak başlamış, Türkiye ve Avrupa’nın birçok kentinde konser vermiş. Yorumcu müzikte eğitimin önemine çok inansa da sahnenin büyük bir okul olduğuna inanıyor.

Ankara Devlet Konservatuvarı opera ve şan bölümünü pekiyi dereceyle bitiren Altuğ Dilmaç; birçok eserde başrol ve önemli karakter rollerini üstlenmiş, bugüne kadar otuzdan fazla eserde rol almıştır. TRT televizyonunda opera ve baleyi, opera sanatçılarını tanıtan programlar gerçekleştiren, opera dışında hafif müzik, caz ve müzikal türlerini de seslendiren ve birçok konser yapan, Türk halk müziği üzerine de çalışmış, halk türkülerini otantik çalgıları da kapsayan düzenlemelerle çok sesli olarak TRT Gap kanalında yorumlamış; bu alandaki çalışmalarını besteci Ali Hoca ile birlikte oluşturduğu “1934 Türkü Orkestrası” ile sürdürmektedir. Dilmaç, halen İzmir Devlet Opera ve Balesi’ndeki solistliğinin yanı sıra DEÜ. Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.