Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kent Konseyi’nden ‘EXPO anketi’

Kent Konseyi’nden ‘EXPO anketi’

Kent Konseyleri Birliği’nin Gaziemir’deki toplantısında İzmir’in tüm ilçelerinde EXPO konulu anket yapılması kararlaştırıldı. Toplantının sonrasında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, radyoaktif atığı nedeniyle tartışılan Kurşun Fabrikası sorununu anlattı

  • Ege Postası
  • 23.03.2013 - 11:47
İZMİR- Gaziemir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin 26. toplantısında, EXPO konusunda tüm ilçelerde anket yapılması kararlaştırıldı. Foça, Ödemiş, Bayraklı, Gaziemir, Karabağlar, Bornova, Buca, Narlıdere, Seferihisar, Güzelbahçe, Konak, Aliağa ve Menemen kent konseyleri başkan ve genel sekreterlerinin katıldıkları toplantıda, “Nasıl Bir İzmir İstiyoruz” ile “Çevre ve Yeşil Alanlar” konulu gündem maddeleri de ele alındı. Toplantıda sürecinin sağlıklı yürümediği savunulan EXPO’ya, İzmirlilerin ne ölçüde destek verdiğinin araştırılması gerektiği vurgulandı.

 Yenilenebilir enerji ihtiyacı

Birliğin dönem sözcüsü ve Konak Kent Konseyi Onursal Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Metin Erten, “EXPO İzmir için çok önemli, bu konuda yapılan çalışmaların eksik olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden bir anket yapılmasının yararlı olacağına inanıyoruz” diye konuştu. Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Yusuf Vangöl ise, “Çevre kirliliğinin belediyelerin, çevre bakanlığının ve bayındırlık bakanlığı kanun maddelerinde değişiklik yapabilirler. Yenilebilir enerji kaynaklarının kullanılması, kentin enerji ihtiyacının değerlendirilmesi yerel yönetimler tarafından yapılmalıdır” dedi.

 Şenol’dan ‘çözüm çağrısı’

Kent konseylerinin önemine değinen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Gaziemir’de bahçesinde kimyasal ve radyoaktif maddelerin gömülü olan Kurşun Fabrikası’nın yarattığı sorunu gündeme getirdi. Sorunun çözümü ve bölgede ivedilikle bir sağlık taraması yapılması için ilgili kamu kurumları ile üniversitelere resmi yazıyla başvurduklarını anlatan Başkan Şenol, şunları söyledi: “Ne yazık ki bu konuda gerekli adımlar atılmıyor. Ege Üniversitesi bölgede radyasyon riskinin devam ettiğini açıkladı. Fakat Türkiye Atom Enerjisi Kurumu başta olmak üzere devlet kurumları suskun.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.