Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pekdaş; ''Dava açın''

Pekdaş; ''Dava açın''

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, acele kamulaştırma kararıyla evleri yıkılmak istenen Damlacık sakinlerinden mülkiyet haklarını korumak için dava açmalarını istedi, belediye olarak her türlü hukuki desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

  • Ege Postası
  • 24.07.2014 - 13:54
İZMİR - Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği Sokakta Sinema adlı etkinlik kapsamında yönetmenliğini Tanzer Güven'in yaptığı 'İçinden İzmir Geçen Filmler' adlı belgesel filmin galası Damlacık'ta yapıldı. Semt sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği galada sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de hazır bulundu. 

Film gösterimi öncesi Damlacıklılara seslenen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bakanlar Kurulu'nun aldığı acele kamulaştırma kararı gerekçe gösterilerek evlerinden koparılmak istenen semt sakinlerine kararın iptali için dava açmaları çağrısında bulundu. Pekdaş, “Sizi kapı önüne koymak için bankaya para yatırıyorlar. Siz bankadaki parayı çekin, harcayın ama davanızı da açın. Mülkiyet hakkınızı kaybetmemek için sonuna kadar savaşın. Benzer bir süreç İstanbul'un Tarlabaşı Mahallesi'nde yaşandı. Acele kamulaştırmaya karşı oradaki mahalleli dava açtı, karar daha dün çıktı. Mahkeme kararı iptal etti. Bu karar iptal edilince evler yıkılmış oluyor ama mülkiyet hakkı vatandaşın elinde kalıyor" dedi. 

Vatandaşlardan evleri yıkılsa bile mülkiyet hakları için yargı yoluna başvurmalarını isteyen Başkan Pekdaş, sürenin kısaldığını belirterek, en geç 10 Ağustos'a kadar dava açmak gerektiğini söyledi. “Bu toprak benim diyorsanız mülkiyet hakkınız için mücadele verin. Sizlerle birlikte burada tekrar Damlacık semtini yaratabiliriz. Bir kooperatif kurarız, birlikte burada turizm amaçlı iki katılı pansiyonlar evler kurabiliriz. Önemli olan buradaki mülkiyet hakkını sorgusuz sualsiz elden kaçırılmamasıdır. Kafalarına koydular, burayı yıkacaklar. Ama yıkıma karşı biz de mülkiyet hakkımızı savunalım ki buraya istediklerini yapamasınlar. Bizim avukatlarımız size her türlü hukuki yardımı verecekler. Hazır dava dilekçelerimiz var. Biz bu davayı kazanırız. Bu davayı kazanmak için çalışalım. Mülkiyetimiz geri döndükten sonra da mahallemizi el birliği ile yeniden kuralım" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.