Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan sandık fırçası

Yıldırım'dan sandık fırçası

Yerel seçimin ardından İzmir'de ilk kez teşkilatla buluşan AK Parti Genel Başkan Danışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, sandık fırçası attı. Yıldırım'ın, "Biz İzmir'de 400 bin üyemizin olmasıyla her sandıkta dokuz kişi örgütlenmemizle övünüyorduk ama bunların boş olduğunu gördük. Yüksek Seçim Kurulu'nda aldığım sonuca göre İzmir'de 540 sandıkta müşahidimiz yok" dediği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 24.07.2014 - 13:27
İZMİR - AK Parti Genel Başkan Danışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir'de ilçe başkanları, belediye başkanları ve Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) yöneticileriyle Kaya Otel'de basına kapalı toplantı yaptı. Yerel seçimde AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Yıldırım, seçimi sandıkta kaybettiklerini öne sürerek, şunları söylediği öğrenildi, 

"Biz İzmir'de 400 bin üyemizin olmasıyla her sandıkta dokuz kişi örgütlenmemizle övünüyorduk ama bunların boş olduğunu gördük. Yüksek Seçim Kurulu'nda aldığım sonuca göre İzmir'de 540 sandıkta müşahidimiz yok. Seçimde canım burnumda çalıştım. Hele son gün Bergama'nın dağ köylerine kadar gittim. Seçim gecesi özellikle Bergama'nın Roman mahallesindeki sandık sonucunu istedim. O mahallede sıfır çekmişiz. Büyük Birlik Partisi ise 198 oy almış. Bu nasıl olu? Bir de baktım sandık boş, müşahid yok. Bu özellikle istediğim sandıktı böyle ne sandıklar var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıklara sahip çıkın." 

"İHSANOĞLU KÖTÜ BİR KOPYAMIZ"

Parti teşkilatından cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Ağustos Cumartesi günü yapacağı İzmir mitingi için yoğun katılım isteyen Yıldırım, "Araçlar dolu gelecek. Mitingten sonra şoförlerin cep telefonlarını kapattıklarını, getirdikleri yolcuyu geri götürmediklerini duyuyorum. Böyle şikayetler olmasın. Ulaşımda sıkıntı yaşanmasın" dedi. Yıldırım, bayramdan sonra Erdoğan ile ilgili broşürlerin İzmir'e gönderileceğini belirterek, her broşürün kapı kapı gezilip dağıtılmasını istedi. Yıldırım, cumurbaşkanlığı seçimi öncesi yapılan son anketi açıklayarak, "Erdoğan yüzde 55, İhsanoğlu yüzde 35 görülüyor. İhsanoğlu'nun oyları yükseliyor ancak ikinci turda Kürt oyları bize geliyor ve oyumuz yüzde 65 oluyor" dedi. Yıldırım çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için "Bizim kötü bir kopyamız. Sizden şunu istiyorum. İzmir'de bize oy vermeyen seçmenin cumhuriyet, laiklik ve Atatürkçülükle ilgili önyargısı vardı. Şimdi o seçmene İhsanoğlu'na nasıl oy vereceksiniz diye sorun. Onları ikna edin" diye konuştu. (DHA/ELİF DEMİRCİ)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.