Dolar 32,4694
%0.1
Euro 34,8706
%0.37
Altın 2.431,580
%-0.29
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gönül Sofrası'na Yıldırım damgası! Hedefinde 'Çatı' ve Pekdaş

Gönül Sofrası'na Yıldırım damgası! Hedefinde 'Çatı' ve Pekdaş

AK Parti İzmir Teşkilatı, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gönül Sofrası’nda bir araya geldi. İftar organizasyonunun onur konuğu olan AK Parti Genel Başkan Danışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na gönderme yaptı, “Ülkenin konularıyla yakından uzaktan alakası olmayan birini aday yaptılar. İyi insan da biz Camiye hoca seçmiyoruz. Türkiye’yi yönetecek Cumhurbaşkanını seçiyoruz”dedi. Yıldırım,Damlacık'taki isyana ve son günlerde Konak Tüneli’ne yönelik yapılan eleştirilere tepki gösterdi, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı hedef aldı.

  • Ege Postası
  • 23.07.2014 - 22:30
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın geleneksel hale getirdiği Gönül Sofrası İftar Yemeği, Kaya Termal Otel’de gerçekleşti. İftara, AK Parti Genel Başkan Danışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir Milletvekili İlknur Denizli, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Partili belediye başkanları, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri, partiye emek vermiş isimler ve STK temsilcileri katıldı.

"YILDIRIM KARABAĞLAR İLÇE TEŞKİLATI İLE BULUŞTU" HABER İÇİN TIKLAYINIZ

KİTAP DAĞITLDI
İftara katılanlara Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan ‘Bir Liderin Doğuşu’  ve ‘Küresel Barış Vizyonu’ isimli kitaplar dağıtıldı.



YILDIRIM: İNSALIK ÖLÜYOR
Konuşmasına İsrail’in Gazze’ye saldırısına değinerek başlayan Yıldırım, “ İsrail saldırıyor insanlık ölüyor. Dünya adına söz söyleyenler mazlumun yanında olmaları gerekirken, rahat bir şekilde çıkıp İsrail’in kendini koruma hakkı bulunduğunu söyleyebiliyorlar. Sözün bittiği yer. Söz söyleyecek bir şey yok.Allah Gazze’deki insanlara yardım etsin. Biz bu güne kadar mazlumun nasıl yanında olduysak bundan sonrada devam edeceğiz. Türkiye güçlü olmak zorunda. Güçlü liderliğe ihtiyaç var. Türkiye’nin de sesini kısarlarsa bu bölge yaşanamaz hale gelir. Hakim güçler Türkiye’ye karşı  büyük oyunlar peşindeler.Güçlü iradeyi zayıflatmak için çok yol denediler. 12 yıl boyunca bunlarla mücadele ettik”dedi.


CAMİYE HOCA SEÇMİYORUZ
Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP ve MHP’nin çatı aday formülü ve aday olarak açıkladıkları Ekmeleddin İhsanoğlu’na gönderme yaptı. Yıldırım, “ 10 Ağustos’ta milletin doğrudan seçeceği Cumhurbaşkanı için proje ürettiler.Projenin kendisi yerli değildir. Bir de 12 yıldır gecesini gündüzüne katarak çalışan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var. 10 Ağustos çok önemli. Bir ilki yaşayacağız. Cumhurbaşkanlıkları bu ülkede hep kriz konusu olmuştur. Perde arkasından dizayn etmeye alışmış çevreler aynı alışkanlıklarını tekrar ettiler.MHP halk Cumhurbaşkanını seçemez diyen kampanya yürüttü. Halk biz seçeriz dedi. O günleri unutmuş gibi beyefendiler halkın cumhurbaşkanı seçmesinin propagandasını yapıyorlar. Daha doğrusu yapamıyorlar. Çünkü siyasete inançları yok. Kendi içlerinden birini aday çıkaramadılar. Ülkenin konularıyla yakından uzaktan alakası olmayan birini aday yaptılar. İyi insan da biz Camiye hoca seçmiyoruz. Türkiye’yi yönetecek Cumhurbaşkanını seçiyoruz. Bu ülkenin zor anlarında bırakıp gitmemiş, muhtıraya bir muhtırayla dimdik durmuş bir lider seçeceğiz. Yeni Türkiye ile eski Türkiye’nin seçimini yapacağız. Yeni Türkiye’de ileri demokrasi var. Refahın gelişmesi var” dedi.


İZMİR’İN GERİYE GİTMESİNE RAZI OLMAYIZ
Yıldırım konuşmasında yerel yönetimlere "takipteyiz" mesajı gönderdi, şunları söyledi; “İzmir’de oyumuz yerel seçimlerde artı. 1 milyona yakın oy aldık. İzmir’de yerel yönetimlerin alternatifi olmadığı algısını yerle bir ettik. Eskiye göre çok rahat olamayacaklar. Arkadaşlarımız İzmirlinin davasını takip ediyor. İzmir’in yararına olan he projeye destek veriyoruz. Yanlışlarla da amansız mücadele ediyoruz. Hiç kimse İzmir’in geriye gitmesine yerinde saymasına rıza göstermemizi beklemesin."

PEKDAŞ’I ELEŞTİRDİ
Damlacık'taki isyana ve son günlerde Konak Tüneli üzerinden yapılan eleştirilere sert tepki gösteren Yıldırım, “Konak Tüneli üçte ikisi bitmiş yapay tartışma başlattılar. ÇED’i yokmuş böyle olmuş şöyle olmuş. Her gün 15 kişi tünelin ağzında toplantı yapıyor. Başlarında belediye başkanı. 100 gün geçmiş sen neler yapıyorsun onu anlat.Kıskanıyorlar. Biz 12 yıldır dağları deldik, viyadükler yaptık, her yeri birleştirdik. 1770 metrelik iki tünelle bizi imtihan mı yapıyorsunuz. Bu mazur görülecek bir durum değil. Ne derlerse desinler. Hizmetler yapılacak. Her şey İzmir için. STK’larda sağ olsunlar bizimle doğru projelerde bizimleler. Onlardan biraz daha seslerini yükseltmelerini istiyorum. Marjinal gruplara bu şehri teslim etmeyin” dedi.

DELİCAN:GAZZE’DE SOYKIRIM YAŞANIYOR
İl Başkanı Bülent Delican, konuşmasının başında Gazze’de yaşananlara değindi. Delican, “İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 650 sivil hayatını kaybetti. Gazze’de Soykırım yaşanıyor, Dünya seyrediyor. Dualarımız Filistinli kardeşlerimiz için. Türkiye olarak yanarlında olduğumuzu hepsine haykırmak istiyorum” dedi.


YILDIRIM’A ÖVGÜ
İftarın onur konuğu olan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Binali Yıldırım’ı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Delican, “ Bugün burada güzle bir insanla beraberiz. Türkiye Cumhuriyet tarihinin en yatırımcı en başarılı bakanlarından eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yanımızda. İzmirliler olarak çok şanslıyız. Çünkü Binali Yıldırım var. En icracı bakanlardan birinin İzmir milletvekili olması bu kent için büyük şans.Gönüllerde taht kurdu. Bakanımızın bu misyonu devam edecek ve ülkeye, İzmir’e hizmetleri devam edecektir. Yeni bir görevi var. Kendisine bu görevinde başarılar diliyorum”dedi.

ENERJİYİ AÇIĞA ÇIKARMA VAKTİ
Konuşmasını Cumhurbaşkanlığı seçimleri çerçevesinde sürdüren Delican, “10 Ağustos’ta sandığa gidiyoruz. Millet Cumhurbaşkanını ilk kez kendisi seçecek. Bu kutlu yolda Başbakanımızın yanındayız. Sahip olduğunuz enerjiyi açığa çıkarma vakti. Yeni Türkiye hedefine doğru bıkmadan yorulmadan ilerleme vakti. Çok çalışacağız. Gece demeden gündüz demeden koşacak 10 Ağustos’ta Büyük Usta’ya en büyük desteği vereceğiz. 2 Ağustos’ta Başbakanımızı ağırlayacağız. Tüm İzmirlileri bekliyoruz. Gelin Gündoğdu meydanına tarihi günlerinden birini yaşatalım. Her zamankinden daha fazla sandıklarımıza sahip çıkacağız” dedi.

HİZMET ETMEYENLERİ AFİŞE EDECEĞİZ
Delican konuşmasının sonunda yerel yönetimlere “İzmir’in hizmetsizliğe tahammülü yok. İzmir’e hizmet etmeyenleri afişe edeceğiz” mesajı gönderdi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.