Dolar 32,6006
%0.39
Euro 34,8345
%0.29
Altın 2.492,480
%0.32
Bist-100 9.524,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Örgütün patronundan belediye başkanlarına çağrı

Örgütün patronundan belediye başkanlarına çağrı

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve yönetim kurulu üyeleri Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı ziyaret etti. Engin, “Belediye başkalarımızdan özellikle AKP’nin istismar ettiği yoksul kesimlere eğilmelerini istiyoruz. Bu kesimlere daha fazla ilgilenilmesi gerektiğini belediye başkanlarına hatırlatmayı bir borç biliyoruz. Parti olarak bunu önemsiyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.04.2014 - 10:06
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, seçimi kazanan partili belediye başkanlarını ziyareti bugün de sürdürdü. Engin ve yönetiminin ilk durağı Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı ziyaret etti. Atila, CHP heyetini belediye girişinde karşıladı.

UYUMLU ÇALIŞACAĞIZ
Atila, parti örgütleri ve büyükşehir belediyesi ile uyumlu bir çalışma yürüteceklerini belirterek, “Aday adaylığı ve adaylık sürecinde bize gösterdiğiniz destek dolayı teşekkür ediyoruz. 2009 yerel ve 2011genel seçimlerine göre bütün mahallerimizde oylarımızı artırdık. Hedefimize ulaştık. 25 meclis üyesi çıkardık. Yüzde 49.7 oy aldık. Amacımız bundan sonra Bornovalılara ayırt etmeden eşit hizmeti götürmek istiyoruz. Genel seçimde oyumuzu daha da artırmak istiyoruz. 24 saat çalışacağız. İl, ilçe örgütümüz ve büyükşehir belediyemizle birlikte uyumlu bir çalışma içerisinde olacağız. Devletin diğer kurumları ile uyumlu olacağız. 7 gün 24 saat hizmet vereceğiz. Bornova bizim evimiz dedik. Burası hepimizin evi” dedi.


ATİLA BORNOVA’YA YAKIŞTI

CHP İl Başkanı Engin ise, “İlçe başkanızı, belediye başkanımızı kutluyoruz. Olgun kardeşimize görevinde başarılar diliyoruz. Kendisi Bornova’ya çok yakıştı. Görevi sona eren belediye başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Partinin içinde bulunduğu değişim ve dönüşüm döneminde Olgun Atila gibi arkadaşlarımız bunu temsil ediyor. Toplumun da bu değişime güçlü bir destek verdiğini gördük. Bizi yanıltmadı, sevindirdi. İzmir’de kadın ve genç adaylarla toplumun karşısına çıktık. 2011’e göre yüksek bir oyla seçildi” dedi.

YOKSUL KESİMLERE EĞİLMENİZİ İSTİYORUZ
Engin, belediye başkanlarından yoksul kesimlere eğilmelerini istediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Yeni ihtiyaçlar söz konusu. Toplumumuzun yoksul kesimlerine, engelliler, yaşlılara, yeşil alanlara, tarih eserlere özen göstermek gerekiyor. Kentin zenginleşmesi, kalkınması, yeni binalar da önemli. Özellikle toplumunu zayıf kesimlerine el uzatmak, AK parti’nin istismar ettiği bu kesimi kurtarmak gerekiyor. Bu kesimlere daha fazla eğilmesi gerektiği belediye başkanlarına hatırlatmayı bir borç biliyoruz. Parti olarak bunu önemsiyoruz. Mevcut belediye başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla barış içerisinde iş odaklı sadece parti içi barışı değil toplumsal uzlaşı için gayret ettik. Yaptıklarımız ve yapamadıklarımız da vardı. Başarılı olduğumuza inanıyoruz. Parti içi sorunları kamuoyu önünde konuşmayı doğru bulmadım. Dayanışma içerisinde bu süreci götüreceğiz. Bayındır için çabaladık ve AK Parti’den aldık. Önümüzdeki dönem 8 ilçeyi almak için çalışacağız. Onlar da demokrasi içerisinde hizmet eden partililer. Parti olarak iddiamızı sürdüreceğiz. Olgun Atila ve arkadaşlarının güzel işler yapacağına inanıyoruz. Kişiliği, dürüstlüğü, mesleki yeterliliği ile Bornova’ya hizmet edeceğine inanıyoruz.

Siyasette yarış var ama savaşa gitmiyoruz. Önümüzdeki 5 yılda İzmir’in sorunları çözülsün, kentteki sosyal barış sürsün” dedi. 

    
KADIN VE GENÇLERİN BORCUNU ÖDEYEMEM!
Engin ve yönetimi daha sonra Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı ziyaret etti. Karabağ, “Seçim sürecini hep beraber atlattık. İzmir’de sonuçları başarısız göstermek doğru değil. Kendimizi olumsuzlaştırmak noktasındayız. Böyle konuşmalardan uzak durmalıyız. Biz başarılıyız. 3-5 ilçe aldık, kaybettik. AKP de birçok ilçe kaybetti. Ama onların sesi çıkmıyor. Biz ne hikmetse dövünüyoruz. Daha fazla çalışıp kırsal ilçelerdeki zafiyeti gidermemiz gerekiyor. 150 gönüllü kadın 2 defa evleri gezdi. Meclisimizde 22 üyeden 8’i kadın. Hedef kitlemiz hep kadınlar oldu. Kadınlar ve gençlerin üzerine kurulu bir tablo oluşturacağız. Haklarını nasıl ödeyeceğim bilmiyorum. Kadın ve gençlere güvenmeye devam etmemiz gerekiyor. İlişkilerimiz aynı tablo içinde devam edeceğiz” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN BAŞARILI ÖRNEKLERİ GÖSTERDİ
Engin ise, “Hasan Karabağ partimizin yetiştirdiği bir arkadaşımız. Gittiğim diğer arkadaşlara da sosyal belediyeciliği vurguluyoruz. Bu burada zaten yapılıyor. Partiye oy vermeyen kesimler Bayraklı’da verdi. Bunu başardık. Parti içinde bir kırılma bekleniyordu. Başkan ve örgütün ön görüsüyle aştık. Yoksa sıkıntı yaşayabilirdik. Topluma eşit hizmetle herkesimden oy alabildik. Siyaset meslek değil görülük. Eksiklerimiz var fazla yaptıklarımız var. Partiyi geliştirmek ileriye götürmek yeni heyecanla yola devam edeceğiz. Kent yenilemenin biran önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Yenilemelinin yavaş yavaş gözle görülür hale getirilmesi lazım. Parti olarak hedefimiz gerekiyor. Somut hedeflerin gerçekleşiyor olması lazım. Burada kusur belediyenin değil. Özel sektörün ilgili göstereceği yerlerden başlatmak gerekiyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.