Dolar 32,5734
%0.3
Euro 34,8007
%0.2
Altın 2.505,250
%0.84
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'in genç sözcüsü!

CHP İzmir'in genç sözcüsü!

CHP’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcülüğü, CHP ve SHP’de uzun yıllar siyaset yapan Esen Yücel’in oğlu 1977 doğumlu avukat Deniz Yücel’e verildi.Siyasete ilk defa adım atan Yücel, “Gezi sürecinde ve sonrasında yaşananlarla son yıllarda artan yürütmenin baskı rejimi sonrası siyaset girme kararı aldım”dedi. Yücel, siyasetteki hedefini “bir başlangıç yaptım. Hedefim İzmir’e Buca’ya ve partiye katkı sağlamak. İyi anılmak. İz bırakmak. Bunlarıda başarılı ve iyi hizmetle yapmak istiyorum”sözleriyle açıkladı.Yücel, Büyükşehir sıralarında en büyük destekçisinin Sırrı Aydoğan olacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 16.04.2014 - 08:59
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Yeni dönemde İzmir’de parti içi gençleştirme operasyonu başlatan CHP’de 30 Mart seçimleriyle birlikte siyaset arenasına ilk defa adım atan genç isimlere önemli sorumluluklar veriliyor.

CHP’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcülüğü, CHP ve SHP’de uzun yıllar siyaset yapan Esen Yücel’in oğlu 1977 doğumlu avukat Deniz Yücel’e verildi. Aynı zamanda Buca Belediyesi’nde İmar ve Hukuk gibi iki kritik komisyonda da görev yapacak olan Yücel, yolun başında aldığı önemli görevileri kendisine layık görenleri mahçup etmeyeceğini söyledi.



GEZİ ETKİSİ!
30 Mart yerel seçimleriyle birlikte siyasete adım atan Yücel, bir çok babası…100 yıldır Buca’da ikamet eden Yücel ailesinin siyasete kazandırdığı yeni isimlerden olan Yücel,  “Gezi sürecinde  ve sonrasında yaşananlarla son yıllarda artan yürütmenin baskı rejimi sonrası siyaset girme kararı aldım” diyor…

HUKUKÇU VE GENÇ OLMAM ETKİLİ OLDU
Büyükşehir Grup sözcülüğünün beklediği bir görev olmadığın altını çizen Yücel, “Geçmiş dönemde yine genç bir avukat olan Murat Bakan yapmış grup sözcülüğünü… Bana bu görevin verilmesinde hukukçu olmamın ve  genç olmamın etkisi olduğunu düşünüyorum”dedi.

BİREYSEL HAREKET EDİLMEMESİ GEREKEN BİR GÖREV
Aynı zamanda AB Komisyonunda yer alacak olan Yücel, “Grup sözcülüğü çok büyük bir sorumluluk.Bireysel hareket edilmemesi gereken bir görev. Partinin grup kararlarının açıklanması,grup adına deklarasyonların yapılması önemli…Sürekli gündemi yakından takip etmeniz gerek. Meclisle, Başkan’la sürekli irtibat halinde olmayı gerektiriyor. Yoğun bir süreç olacağı için sadece bir komisyonda görev aldım” dedi.


AVUKATLIKLA BENZER!
Grup sözcülüğünün mesleği ile örtüştüğünü saltını çizen Yücel, şunları söyledi, “ Biz meslek gereği mahkeme salonlarında Yargıtay’da rahat konuşabiliyoruz. Meclis’te konuşacağız.Daha heyecanlı. Sözcülük yapmak mesleğimden  daha zor olacaktır”

EN BÜYÜK YARDIMCISI AYDOĞAN
Büyükşehir’de en büyük destekçisinin CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan olacağını söyleyen Yücel,” Sırrı Bey’le birlikte yan yana oturmak heyecan ve mutluluk vericiydi…Babacan bir tavırla yaklaştı bana…Tecrübelerinden yararlanacağım” ifadelerini kullandı.

HEDEFİ:KENTE KATKI SAĞLAMAK İZ BIRAKMAK
Yücel, siyasetteki hedefini “bir başlangıç yaptım. Hedefim İzmir’e Buca’ya ve partiye katkı sağlamak. İyi anılmak. İz bırakmak. Bunlarıda başarılı ve iyi hizmetle yapmak istiyorum”sözleriyle açıkladı.
Siyasette yol alacağı sürede dikkat edeceği noktaları söyleyen Yücel, “ Herhangi bir çekişmenin içinde olmam.Ahlaki ve etik değerlerimden ödün vermem. Siyasettede ödün vermeyeceğim” dedi.

İDOLÜM BABAM!
İdolünün kendisi gibi avukat olan babası olduğunu söyleyen Yücel, “ Babam meslekte de siyastetede karakter olarak çizgi olarak örnek aldığım insan. Onun yolundan gideceğim” dedi.

BUCA’DA GENÇ SİNERJİ VAR
Buca’de mecliste geçmiş dönem yaşanan olumsuz tabloların yeni dönemde yaşanmayacağını ifade eden Yücel, “Bu dönem çoğunlukla genç isimler var.Belediye Başkanımız Levent Piriştina bir sinerji yarattı. Pozitif elektirik verdi halka, meclis üyelerine…Başaırlı bir seçim süreci geçirildi. Buca’da geçmiş dönemlerde yaşanan sıkıntılar yaşanmayacaktır”  dedi.
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.