Dolar 32,4801
%-0.18
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.438,120
%0.62
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan müthiş mesajlar

Kocaoğlu'ndan müthiş mesajlar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, görevdeki üçüncü döneminde, İzmir için kalıcı eserler bırakmak istiyor. Hürriyet’ten Fatih Çekirge ve Deniz Sipahi’ye konuşan Kocaoğlu’nun İzmir için düşündüğü en önemli proje, Körfez’in ortasına bir ada kondurmak. Kocaoğlu, partisi için de samimi eleştirilerde bulunurken, “Düşünün ki bir partinin 18 genel başkan yardımcısı var. Böyle şey olur mu” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.04.2014 - 09:36
İZMİR – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, üçüncü dönemindeki projelerini  ve partisiyle ilgili düşüncelerini paylaştığı söyleşide, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yeni dönem projeleri arasında “Körfez’in ortasına bir ada” yaptıracağını vurgulayan Kocaoğlu, CHP içindeki sorunlara da değindi, “CHP’nin bana göre en büyük meselesi mutfak meselesidir” dedi.
Hürriyet’ten Fatih Çekirge ve Deniz Sipahi’ye konuşan Kocaoğlu’nun mesajları şöyle:
 Yerel seçimler oldu ama partide hâlâ bir değerlendirme yapmadık.  Seçimlerden sonra büyükşehir belediye başkanlarının yuvarlak masa etrafında bir araya gelmesi gerekir. Nerede hata yaptık, nerede kazandık, gerekirse birkaç gün konuşmalıyız. Ama büyükşehir belediye başkanları ayrı, büyük ilçeler ayrı, beldeler ayrı toplanmalı. Bu konuda bir talep gelmedi.
Mesela bizim sorunumuz nedi? Düşünün ki bir partinin 18 genel başkan yardımcısı var. Böyle şey olur m? Ben 15 yıldır buradayım hâlâ genel başkan yardımcılarının bazlarını tanımıyorum. Örgütteki arkadaş nasıl tanısın. Bir de işler o kadar çok bölünmüş ki kimin sorumluluğu nerede bitiyor, kimin sorumluluğu nerede başlıyor karışık durumda.

MUTFAK MESELESİ
CHP’nin bana göre en büyük meselesi mutfak meselesidir. Yani bir konu üzerinde bir siyaset üreteceksiniz. Bunu genel başkan yardımcıları mı, yoksa o konunun uzmanları mı yönetmeli. Ekonomik sorunlardan, tarım politikasından dış politikaya kadar yaşları 25 ile 40 arasında olan, dünyayı bilen danışmanlarla çalışılması gerekiyor. Ve bu danışmanlar örneğin Türk meselesi konusunda, tarım sorunu konusunda, hangi konu olursa olsun bilimsel ve tutarlı çalışmalar yaparlar. Sosyal demokrat partinin mutfağı böyle olur. Ben daha önce Genel Başkan’a söylemiştim, bu kadar çok genel başkan yardımcısı olmaz demiştim. Genel başkan yardımcılarının büyük bölümünün danışma statüsüne alınmasını önermiştim. Tabii bunlar  benim görüşüm. Bizdeki bir başka mesele de, ‘CHP insanlara ne vaat ediyor’ sorusudur.
 
VATANDAŞIN MESELESİ KONUŞULMALI
Şimdi düşün ki biz gidiyoruz vatandaşa laiklik diyoruz, hukuk diyoruz, adalet diyoruz, demokrasi diyoruz, yani CHP’nin zaten varlığında olan şeyleri tekrar ediyoruz. Somut konuşmuyoruz. Kavramlarla konuşuyoruz. Oysa benim çiftçi vatandaşım kendisi ile ilgili somut şeyleri bekliyor. Yani 850 lira maaşla taşeron işçi mi olu? İstihdamı konuşacaksın,  ekonomiyi konuşacaksın. İnsanın ihtiyaçlarına yönelik doğrudan konuşmayı gerektirir. AKP’nin karşına model olmak o noktada zor değil. Bana bazen soruyorlar ‘Sen konuşmalarında neden laiklik, demokrasi, sosyal adalet demiyorsun'’ diye. Ben de diyorum ki onlar zaten bizim kendimizde olan temel şeyler. Ben vatandaşın kendi meselelerini konuşmaktan yanayım.

DETAYLI YENİLİKLER VE PROJELER
Aziz Kocaoğlu, İzmir’de üst üste üç dönem seçim kazanıp başkan olan ilk kişi... O yüzden bu dönemde kalıcı eserler bırakmak istiyor. Altyapı yatırımlarının büyük kısmını bitiren Kocaoğlu, bu dönemde İzmir’i Türkiye’nin gündemine taşıyacak yatırımların peşinde olacak. Neler mi va? Örneğin Körfez’in tam ortasına bir ada yapacak. Roma döneminden kalma tarihi tiyatroyu Kadifekale’de çıkarıp, Atina’nın Akropol’üne rakip olacak. Kıyı düzenlemesiyle Avrupa’nın en uzun sahil şeridinde yürüyüş ve bisiklet parkurları yapacak. Yerel kalkınmaya destek verecek, Türkiye’ye örnek olan okul sütü projesine benzer projelerle İzmir’in çevresini de kalkındıracak. Metronun dışında tramvay da İzmir’in sokaklarında olacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.