Dolar 32,5747
%0.11
Euro 34,9940
%0.47
Altın 2.424,360
%0.05
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Narlıdere'de otobüsler yakıldı, seferler iptal: Faturası vatandaşa çıktı!

Narlıdere'de otobüsler yakıldı, seferler iptal: Faturası vatandaşa çıktı!

İzmir'de son günlerde artan şiddet olayları ve ulaşım araçlarına yönelik saldırıların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı toplu taşıma araçları kontak kapattı. Özellikle gece saatlerinde kentin çeşitli noktalarına giden belediye otobüslerinin seferlerinde zoraki kesintiler yaşanırken, vatandaşlar ise yaşanan duruma tepki gösterdi. Narlıdere'de otobüsler yakıldı, seferler iptal!

  • Ege Postası
  • 29.07.2015 - 16:44
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz günlerde Narlıdere'nin 2'inci İnönü Mahallesi'nde yaşanan olaylar ve bir belediye otobüsünün yakılmasıyla sonuçlanan saldırının ardından toplu taşımada yeni bir kriz patlak verdi. Toplam 3 kişinin tutuklandığı eylem sonrasında, gece saatlerine bölgeye yönelik otobüs seferleri kaldırılırken, yaşanan gerginlikler hem vatandaşları mağdur etti, hem de hat şoförlerini isyan ettirdi.

TERÖR KORKUSU İZMİR'İ ESİR ALDI

Ülke çapında yükselen tansiyon ve çeşitli terör eylemleri sonrasında başlayan gergin süreç İzmir'deki toplu taşıma faaliyetlerine de darbe vurdu. Gece geç saatlerde evlerine ulaşmak isteyen çok sayıda vatandaş gelişmeler sonrasında evlerine ulaşmakta güçlük çekerken, toplu ulaşımda güvenlik gerekçesi ile alınan önlemler İzmirlileri mağdur etti. Yaşanan güvenlik zaafiyeti ve tedbirlerin yetersizliği nedeniyle özellikle otobüs seferlerinde sıkıntılar yaşanmaya başlarken, bazı güzergahlara da akşam seferleri geçici süreliğine kaldırıldı.



AKŞAM SEFERLERİ İPTAL

Buna göre, Narlıdere'de 2'inci İnönü Mahallesi başta olmak üzere, Yamanlar, Buca Çamlıkule, Güzeltepe, Gültepe ve Limontepe gibi semtler ile Karabağlar ve Konak ilçesinin çeşitli bölgelerine yönelik gerçekleştirilen otobüs seferlerinde kesintiler yaşanmaya başladı. Üst üste yaşanan olaylar ve belediye otobüslerinin yakılması ya da taşlanarak maddi hasara uğraması ile sonuçlanan olayların ardından akşam 20:00'dan sonraki seferler kaldırıldı ya da araçların sefer güzergahları değişti. ESHOT Genel Müdürlüğü'nün aldığı karar sonrasında, yolcuların can ve mal güvenliği ile personele yönelik tedbirler gerekçe gösterilerek yapılan düzenleme vatandaştan tepki topladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.