Dolar 32,4801
%-0.18
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.438,120
%0.62
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'dan pis kokular yükseliyor: Yaz geldi böyle oldu...

Bayraklı'dan pis kokular yükseliyor: Yaz geldi böyle oldu...

Yaz aylarının başlaması ile birlikte Meles’te topyekün temizlik hamlesi başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU ekiplerinin çalışması aralıksız devam ederken, Bayraklı’da Adliye Sarayı yakınlarında yükselen koku ise İzmirlileri çileden çıkartmaya devam ediyor. Meles Deltası’nın denizle buluştuğu ve gökdelen inşaatlarının bitimindeki alan adeta İzmirlilerin kabusu oldu. Bayraklı'dan pis kokular yükseliyor

  • Ege Postası
  • 29.07.2015 - 10:27
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’in yeni kent merkezi ve iş dünyasının da kalbi olmaya aday Bayraklı’da yaşanan çevre sıkıntısı hava sıcaklarının da artmasıyla birlikte adeta eziyete dönüştü. Adliye Sarayı civarında yaşanan ve İzmirlilere adeta saç baş yoldurtan kötü kokular gün geçtikçe artarak devam ediyor.

İZMİR’İN UTANÇ MANZARASI OLDU

Devam eden gökdelen inşaatlarının etkisiyle İzmir’in en büyük şantiyesi haline gelen bölgede Meles’in denizle buluştuğu dere yatakları İzmir’in utanç manzarası haline geldi. Kontrolsüz şekilde dökülen atıklar, sıcakların bastırması ve son günlerde rüzgarın da etkisini kaybetmesiyle birlikte etrafa kötü kokular saçmaya devam ederken, rengi kararmaya yüz tutan dere ise çevre ve halk sağlını tehdit etmeye başladı. Yaşanan sıkıntı nedeniyle her sabah kötü sürprizle karşılaştıklarını belirten vatandaşlar Manas Bulvarı girişinden itibaren burunlarını tıkamak zorunda kaldıklarını ve işe gidip gelirken mecburi olarak yollarını değiştirdiklerini dile getirdi.  

ŞİKAYETLER SONUÇ VERMEDİ

Vatandaşlar tarafından “Arap Deresi” olarak da adlandırılan akarsu yatağında meydana gelen kirlilik ve kötü kokular nedeniyle eziyet dolu günler geçirdiklerini aktaran çevredeki iş yeri sahipleri ve bölge esnafı ise son günlerde yaşanan söz konusu sıkıntıya bir an önce çözüm getirilmesini istedi. Resmi kurumları göreve davet eden İzmirliler, “Her gün işe gidip gelirken bu sıkıntıyı çekmek mecburiyetinde miyi? Şikayetlerimizi belediyeye iletmemize karşın bir sonuç alamadık. Diğer yandan, yaşanan kirliliğin birebir tanığı olan aynı manzaranın tanığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne de bu sıkıntıyı aktardık ancak girişimlerimizden herhangi bir sonuç alamadık” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.