Dolar 32,1835
%0.09
Euro 34,9900
%0.06
Altın 2.506,680
%0.14
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kültür bitkilerine 'canavar otu' tehdidi

Kültür bitkilerine 'canavar otu' tehdidi

Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, çiftçileri özellikle kültür bitkilerini tehdit eden 'canavar otu' hakkında bilgilendirdi.Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde, Kumlu İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü...

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 13:11
Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, çiftçileri özellikle kültür bitkilerini tehdit eden 'canavar otu' hakkında bilgilendirdi.

Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde, Kumlu İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi Dekanlığı tarafından Hatay'ın Kumlu ilçesinde 'canavar otu' konulu çiftçi eğitim semineri düzenlendi.

Kumlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Durusoy, İl genelinde yetişen kültür bitkilerini tehdit eden ve hızla yayılan bir çeşit yabancı ot ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Seminere katılan 95 çiftçiye canavar otu (orobanş) hakkında bilgi aktaran MKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Üremiş, yöreye gelen her yeni kültür bitkisinin zararlı ve hastalıkları da arkasından getirdiğini söyledi. Üremiş, "Sonradan mücadelesi olmayan bazı zararlı ve hastalıklar vardır ki, önemli olan bunlara önceden tedbir alarak yayılmasını önlemektir. Bunu engellemek ise dikkat, bilgi ve eğitimden geçer." dedi.

Seminere İlçe Kaymakamı Cevat Gün, MKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Üremiş, İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi, Prof Dr. Erdal Sertkaya, Prof Dr. Mehmet Aslan, Prof.Dr. Soner Soylu, Prof. Dr. Şener Kurt, ilçe müdürleri, teknik personeller ile bölgedeki 95 çiftçi katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.