Dolar 32,1840
%0.02
Euro 34,9687
%-0.06
Altın 2.505,690
%-0.19
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Odunpazarı, cam sanatlarında dünyaya açılıyor

Odunpazarı, cam sanatlarında dünyaya açılıyor

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Odunpazarı Cam Festivali, Türkiye ve dünyadan birçok sanatçıyı bir araya getirecek. Türkiye’de cam sanatları alanında bir merkez olmayı hedefleyen Odunpazarı, kısa zamanda...

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 13:00
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Odunpazarı Cam Festivali, Türkiye ve dünyadan birçok sanatçıyı bir araya getirecek. Türkiye’de cam sanatları alanında bir merkez olmayı hedefleyen Odunpazarı, kısa zamanda dünyaya açılarak cam alanında bir borsa konumuna gelmeyi planlıyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da, cam sanatlarına olan ilginin gelecek için umut verici olduğunu belirterek, “Bizim gelecek stratejimiz şu; Eskişehir’in 3-4 yıl içerisinde Türkiye’nin, 5-6 yıl içerisinde de dünyanın en önemli cam sanatları merkezlerinden biri haline getirmek.” diye konuştu.

    Odunpazarı Belediyesi’nin 2010 yılında Meslek Edindirme Kursları’nda açılan cam kursu ile başlayan süreç, 2011 yılında BEBKA ile ortak kurulan sıcak cam atölyesi ile yoluna devam etti. Türkiye’de tek cam bölümü bulunan Anadolu Üniversitesi’nin öğrencileri ile atölyeyi Eskişehir halkına açan belediye, kısa zamanda ilgi gören bir alan haline geldi. Cam sanatları kurslarında eğitim alan öğrenciler sertifikalarını aldıktan sonra Odunpazarı bölgesinde kendilerine ait cam atölyeleri kurarak ekonomik ve turistik alanda önemli bir hizmete imza atmış oldu. Son olarak cam sanatları için açılan Arasta-Cam, Çini ve Seramik Çarşısı da bölgenin cam sanatlarında bir merkez haline gelmesinde önemli katkı sağladı.

    ODUNPAZARI DÜNYADA KONUŞULAN BİR MERKEZ OLACAK

    Eskişehir’in tarihinde camın yer almadığını belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, bölgenin geleceğine yönelik düşündükleri projeler arasında camın ön plana çıktığını belirtti. “Odunpazarı Belediyesi olarak Eskişehir’in geleceğinde neler olabilir diye bir arama yaptığımızda aklıma gelen ve ortaya çıkan şeylerden birisi Eskişehir’de bir cam sanatlar, bir cam endüstrisi, bir cam sektörü olabileceği şeklindeydi. Bunun üzerine Odunpazarı Belediyesi olarak 3 yıldır çalışıyoruz.” diyen Başkan Sakallı, önümüzdeki günlerde uluslar arası ikinci cam festivalini hayata geçireceklerini ifade etti. Sakallı, “Birincisi ile birlikte bu cam festivali Odunpazarı ve Eskişehir’in Türkiye’nin ve dünyanın önemli cam sanatları merkezlerinden biri olma sürecine biraz daha katkı sağlamış olacak.” diye konuştu.

    Yakın bir zamanda Eskişehir’in, Türkiye’de ve dünyada en önemli cam sanatları merkezlerinden biri olacağına inandığını kaydeden Sakallı, “Arasta, Cam, Çini, Seramik Çarşısı da misafirleri, turistleri ve şehir dışından gelen konukları gördüğümde henüz bu aşamada ilgi görüyorsa bu kadar usta yetişmiş ve bu ustalarımız iş yerlerini atölyelerini açmışlarsa bunlar gelecekte daha iyisi olur diye düşünüyorum. Bizim gelecek stratejimiz şu; Eskişehir’in 3-4 yıl içerisinde Türkiye’nin 5-6 yıl içerisinde de dünyanın en önemli cam sanatları merkezlerinden biri haline getirmek.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.