Dolar 32,1961
%0.05
Euro 34,9357
%-0.15
Altın 2.506,230
%-0.17
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şanlıurfa Valisi Güvenç 'Vizyon 2023 Ödülü' aldı

Şanlıurfa Valisi Güvenç 'Vizyon 2023 Ödülü' aldı

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 2023 hedefleri kapsamında yaptığı hizmetlerden dolayı ‘Vizyon 2023 Ödülü’ne layık görüldü. Güvenç, Avrasya Kalkınma Platformu tarafından verilen ödülü, platformun Ankara’daki şubesinde aldı....

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 12:58
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 2023 hedefleri kapsamında yaptığı hizmetlerden dolayı ‘Vizyon 2023 Ödülü’ne layık görüldü. Güvenç, Avrasya Kalkınma Platformu tarafından verilen ödülü, platformun Ankara’daki şubesinde aldı.

Avrasya Kalkınma Platformu, Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'nin dünyanın gelişmiş 10 ülke arasına girme hedefi olan 2023 Vizyonu’na hizmet etmek amacıyla siyasilere, bürokratlara ve akademisyenlere ‘motivasyon’ ödülleri vermeye devam ediyor. Platformun ödül komitesi, 2023 vizyon ruhuna inanmış ve bu doğrultuda yaptıkları ve yapacakları hizmetlerinden ötürü Şanlıurfa Valisi Güvenç'e ‘Vizyon 2023 Ödülü’ vermeyi kararlaştırdı. Avrasya Kalkınma Platformu'nun Kızılay şubesinde düzenlenen törende Şanlıurfa Valisi'nin ödülünü Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Rıfat Melih Aktaş'ın elinden aldı.

"ŞANLIURFA'DA GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ"

Törende konuşan Güvenç, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde Türkiye’nin dünyanın gelişmiş ilk 10 ülke arasına gireceğinden hiç şüphe duyulmadığını belirterek, “Ülkemiz, son yıllarda büyük başarılara imza atmaktadır. Yurt içi ve yurt dışında vatandaşlarımızın yaşam kalitesi sürekli yükselmektedir. Gençlerimiz, kalkınma düzeyi yüksek ülkelerin gençlerine oranla sürekli kendilerine yenilemekte ve geliştirmektedir." diye konuştu.

Bugün 15 yaşında olan bir gencin 2023 yılında 25 yaşında olacağına dikkat çeken Güvenç, Şanlıurfa'da gençleri geleceğe hazırlamak için sosyal sorumluk projelerini hayata geçirdiklerini, çocukların sosyokültürel düzeylerinin yükselmesi için, bir takım projeleri uyguladıklarını ifade etti.

"ANAYASA OLMAZSA ÇOK BÜYÜK VEBAL ALTINDA KALIRIZ"

Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı Hasan Cengiz de çalışmaları ile 2023’e koşmaya devam edeceklerini söyledi. Çalışmalarından bahseden Cengiz, Avrasya'da Türkiye'nin söz sahibi olması için ülkenin 2023 hedeflerinin önemine işaret ederek, toplumun tüm katmanlarının bu ulvi hedefe kilitlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Cengiz, Türkiye’nin hedefleri doğrultusundaki önceliklerine de dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye'nin en kısa zamanda geniş mutabakatlı yeni bir anayasa için uzlaşmalı ve hayata geçirmelidir. Yeni bir anayasa bu dönemde yapılmazsa, gelecek nesillere çok büyük vebal altında kalırız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.