Dolar 32,1849
%0.02
Euro 34,9490
%-0.11
Altın 2.504,710
%-0.23
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eroğlu: İstanbul'un su sorununu çözdük

Bakan Eroğlu: İstanbul'un su sorununu çözdük

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Katı Atık Su ve Atık Su Kongresi, Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Kongrenin açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Erdoğlu, İstanbul’un...

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 13:00
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Katı Atık Su ve Atık Su Kongresi, Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Kongrenin açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Erdoğlu, İstanbul’un su sorununu çözdüklerini söyledi.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongrenin açılışına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yerli ve yabancı davetliler katıldı. Kongrenin açılışında konuşan Bakan Eroğlu, İstanbul’a su vermek için çok çalıştıklarını anlattı. Dünyanın en modern içme suyu arıtma tesislerini inşa ettiklerini belirten Eroğlu, “Muhteşem su kumanda merkezi İstanbul’dadır. İstanbul’da şuanda 15 günde bir su verilen yerler yok. 2071 yılına kadar suyumuz hazır. 185 kilometre öteden Melen’den, Isranca Dağları'ndan su getirdik. Boğazın altından dev tünellerle su kaynaklarını Avrupa yakasına getirdik. Gerçekten bu bizim gurur duyduğumuz bir husus. TİKA ile birlikte su programı başlattık. Bu sayede Afrika’da 1 milyon 800 bin kişiye su götürüldü. Ama bu yeterli değil. İnşallah su mutabakatı ilan edilmişti. Bu konuda bütün dünya ülkelerinin el birliği yapması lazım.” şeklinde konuştu.

Bakan Erdoğan Bayraktar ise açılışta yaptığı konuşmada atık su sorununa dikkat çekti. Şehirleşmenin getirdiği en önemli sorunlardan birinin de atık su problemi olduğunu anlatan Bayraktar, “Nüfus artışı yoğun şehirleşme teknolojik ilerleme sanayileşme bununla birlikte şehirlerin yeniden dizaynı atık su sorununu ortaya çıkarmış. Atıkların çevre ve insan sağlığına olumsuz etkileri günümüzde en önemli çevre sorunlarından biri olarak belirlenmiştir. Böylece atık türlerinde ve miktarlarında görülen artış tüm atıkları içine alan entegre yaklaşımı zorunlu kılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.