Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kordon'da çimler yine kurumaya başladı

Kordon'da çimler yine kurumaya başladı

İZMİR'in simge mekanlarından Birinci Kordon'da büyük emek verilerek serilen çimler, başta çekirdek ve midye kabukları olmak üzere, üzerlerine atılan çöpler nedeniyle kuruyor. Kordon'da çimler yine kurumaya başladı

  • Ege Postası
  • 03.10.2015 - 09:42
Birinci Kordon'a canlılık katıp, halka daha geniş kullanım alanları sunmak için Alsancak Vapur İskelesi önünden başlayan çalışmalar kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'na kadar olan bölgedeki 53 bin metrekarelik alan, üzerine basmaya dayanıklı çimle kaplandı. Tüm Kordon boyunda, yeşil bir kuşak oluştu. Çalışmalar rulo çim serme makinesi ve çok sayıda işçi tarafından gerçekleştirildi. Ancak çim kökleri gelişmeden düzenlenen etkinlikler sırasında üzerlerine basılması nedeniyle büyük bölümü zarar gördü, buralara yeniden hazır çim döşendi.



Bunca çabaya rağmen, üzerlerine atılan ve temizlenmesi zor olan çekirdek ve midye kabukları başta olmak üzere çöpler nedeniyle çimler yeniden zarar gördü. İzmirliler, kentin simge yerlerinden Birinci Kordon'un kirletilmemesi için daha radikal kararlar alınmasını, denetimlerin artırılmasını istedi.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.