Dolar 32,3684
%-0.21
Euro 34,7499
%0.03
Altın 2.434,670
%-0.16
Bist-100 10.048,00
%1.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Meydanı tartışmalarına Ak Partili Kalyoncu'dan çarpıcı öneri

Konak Meydanı tartışmalarına Ak Partili Kalyoncu'dan çarpıcı öneri

İzmir İl Genel Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu, Konak Meydanı’ndaki Büyükşehir Binası’nın yıkılması tartışmalarını Ege Postası Tv’ye değerlendirdi. Konak Meydanı’nın planının bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Kalyoncu; ‘Kemeraltı, Agora ve Kadifekale’nin de içinde bulunduğu geniş çaplı bir planlamanın şart olduğunu dile getirdi…

  • Ege Postası
  • 21.01.2013 - 12:40
EGE POSTASI- HABER SERVİSİ/ İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci’nin, ‘Büyükşehir binası yıkılsın, Konak Meydanı yeniden düzenlensin’ önerisinin yankıları sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ‘nce devlet kendi binalarını yıksın, ben sonra belediye binasını yıkarım’ sözleriyle tartışmaya dahil olmuş, AK Parti ciphesinden Bakan Ertuğrul Günay ve Aydın Şengül’de bu tartışmayı alevlendiren açıklamalarda bulunmuştu. İl Genel Meclisi’nin CHP’li Başkanı Değirmenci’nin önerisiyle başlayan tartışmaya, İl Genel Meclisi’nin AK Partili Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu Ege Postası TV’ye yaptığı açıklamalarla dahil oldu.
“Benim siyaset yapma üslubumu herkes bilir. CHP’de siyaset yapan arkadaşlarımız da bilir. Niyet okumayı pek sevmem” sözleriyle siyaset üslubuna dikkat çeken Nazmi Kalyoncu “Bunun yanında özellikle bizler gençlik yıllarımızda talebelik yıllarımızda ve siyasete ilk başladığımız yıllarda bizim adımıza insanlar niyet okuduklarında çok rahatsız olduk. Onun için ben hangi amaçla söylediği konusunda fikir yürütmek istemem. Ben düşüncelerimi söylemek isterim” diye konuştu.

LOKAL DÜŞÜNCELER ZARAR VERİR
“Özellikle metropol ilçelerimizde lokal düşünceler lokal düzenlemeler her zaman fayda yerine zarar getirir” görüşünü savunan Nazmi Kalyoncu “Benim şahsi kanaatım İzmir’in geleceği ile ilgili beyin yoran bir insan olarak bir siyasetçi olarak Kemeraltı, Agora için geniş perspektifli bir plan üzerine düzenlenmesi gerekir. Kemeraltı bir Beyoğlu gibi geceleri de ziyaret edilebilen bir yer olmalı. Bu proje üzerinde bir bütün olarak çalışılmalı. Hayallerimizi zorlamamız lazım. Konak’ın altından giren arabası ile altından otopark olarak giren tüketici ve orada gezintiye gelen insanlar yürüyen merdivenler ile Kemeraltı’na çıkmalı, orada yemeğini yemeli alışverişini yapmalı. Oradan Agora’da yapılacak olan bir açık hava müzesini ziyaret etmeli. Hatta ve hatta Agora’dan Kadifekale’ye yapılacak olan bir teleferik ile çıkabilmeli” diye konuştu.

O YAPILAR BETON YIĞINI HALİNE GELEBİLİR
İzmir İl Genel Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu “Bizim için planlama çok önemli bir şey. Bütün bunlar bir teknik hafıza ile analiz ile yapılıyor. Şimdi siz küçük küçük parçaları alıp oraları düzeltmeye çalıştığınız zaman o şehrin silüetini dizayn edemezsiniz. Düzeltemezsiniz. Hatta küçük parçalar halinde yapılacak olan düzenlemeler o yapılar bir beton yığını haline gelebilir. Onun için ben özellikle şehrin can alıcı noktalarını ifade eden meydanları ve yerleri çevresi ile birlikte planlamanın çok daha doğru olduğu kanaatindeyim” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.