Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Meclisi'nde 'polis' gerginliği!

Konak Meclisi'nde 'polis' gerginliği!

Konak Belediyesi Haziran ayı ikinci meclis oturumu Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetiminde gerçekleşti. Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın katılmadığı meclis oturumunda, bugün gündüz saatlerinde imzalanan toplu iş sözleşmeleri gündeme gelirken, Taksim Gezi Parkı olayları da yine meclis gündemindeydi.

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 18:01
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Oturumun başında söz alan CHP’li meclis üyesi Ömer Faruk Akınbingöl, imzalanan toplu iş sözleşmelerine değinerek, belediye olarak örnek bir çalışmanın altına imza atıldığını söyledi ve “Sosyal belediyeciliğin yapması gereken ve tamamen iş barışına dönük bir anlaşma sağlanmıştır. Herkesi mutlu eden bu sözleşme sayesinde, bu anlamda diğer belediyelere de öncü olacağımızı düşünüyoruz. Süreçte masada yer alan sendikalara ve Konak Belediyesi’ne bu ortak çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz” dedi. Akınbingöl konuşmasında, İzmir’i karıştıran sivil polis iddialarına da değinerek, “Belediyeciliğin temel kurallarından bir tanesi her an hazır olabilmektir. Zor günler yaşadığımız şu günlerde, başta sağlık birimleri olmak üzere, kimseden emir almadan, kendi içimizde oluşturduğumuz grup ile polis teröründen mağdur olan arkadaşlara yardım eden çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Polis terörü diyorum, çünkü bunu kendi gözlerimle gördüm. Burada coplarla yaralanan, kafası kırılan arkadaşlarımıza müdahalede bulundular. Sağlık müdürlüğümüze bu ilkyardım çalışmalarından ötürü tekrar tekrar teşekkür ediyoruz” dedi. Akınbingöl’ün bu sözleri sonrasında söz alan ve kendisinin üslubuna sert tepki gösteren AK Partili Rıza Evcim, polis terörü ifadesinin yakışık almadığını belirterek, meclis tutanaklarına geçmemesini istedi. Bunun üzerine tartışmanın büyümesini engelleyen Meclis Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı, ifadenin “Polisin orantısız güç kullanımı” olarak düzeltilmesini onayladı.

ÖNCE KINAMA, SONRA TEBRİK


Gündem dışı söz alarak son günlerde meydana gelen gelişmeleri değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Mehmet Türkbay, “Öncelikle Taksim Gezi Parkı olayları nedeni ile AK Parti ilçe binalarına yapılan saldırıları kınıyoruz. Ben şahsen bazı teşekkürlerimi dile getirmek istiyorum. Öncelikle Bülent Arınç’a interneti kapatmadığı için teşekkür ediyorum. Melih Gökçek’e bizi bir karış suda boğmadığı için teşekkür ediyorum. Başbakan Erdoğan’a da o yüzde 50’yi sokaklara dökmediği için teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

“BAŞBAKAN’A SORUYORUM…”

Diğer yandan meclis oturumu sonrasında bir de sitemini dile getiren Türkbay, Başbakan’a seslenerek, “Bir vatandaş olarak kendisine sormak istiyorum, bunca yıl doğu ve güneydoğu bölgelerimizde yaşanan onca terör olayı sırasında, onca can kaybına rağmen, Sayın Başbakan’ımız neden bahsi geçen o yüzde 50’yi neden sokaklara dökmed? O zaman onca ocağa ateş düştüğünde neredeyd? Bir belediye meclis üyesi olarak, halk adına bu soruyu kendisine yöneltmek istiyorum” sözleri ile eleştirisini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.