Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
638 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde imzalar atıldı

638 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde imzalar atıldı

Konak Belediyesi ile belediyeye bağlı MERBEL firmasında çalışan 638 işçiyi temsil eden sendika olan Genel-İş arasında devam eden toplu iş sözleşmeleri sürecinde mutlu sona gelindi. DİSK’e bağlı Genel-İş’in geçtiğimiz haftalarda aldığı grev kararı sonrası görüşülen toplu iş sözleşmesinde taraflar arasında anlaşma sağlanırken, yüzde 23’lük ücret artışını ön gören anlaşma Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve sendika arasında imzalanarak resmen hayata geçti. Anlaşmanın imzalanması ile birlikte işçilerin alacağı taban ücreti ise bin 670 lira, tavan ücreti ise 2 bin 900 lira olarak belirlendi.

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 14:37

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Konak Belediye binası önünde halaylar ve davul zurna eşliğinde başlayan kutlamalara Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, DİSK Ege Bölge Temsisi Memiş Sarı, Genel-İş 5 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Güven, sendika temsilcileri, belediye meclis üyeleri, Çiğli KAFESAN, Karşıyaka Kent A.Ş. Karabağlar KARBEL ve Konak’a bağlı MARBEL firmasına bağlı belediye çalışanları katıldı.

 Tartan: Hem en başarılı belediyeyiz, hem de öncüyüz

“En büyük başkan bizim başkan” sloganları eşliğinde sözlerine başlayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Sadece toplu sözleşmelerde değil, toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda öncü rolü oynamak gerekiyor. Biz bu öncü rolü gerçekleştirdik. Bugün Konak Belediyesi Türkiye'nin en başarılı belediyesi. Toplumsal bir olay oluyor, biz tüm çalışan arkadaşımızla orada sağduyunun sesi olarak öncü oluyoruz. Ben göreve geldiğimde yine hatırlarsınız bugün davullar zurnalar oynayan arkadaşlar düşük rakamlarla çalışıyorlardı. Bugün bizim gerçekleştirdiğimiz toplu sözleşme yine Türkiye'de öncü olacak. Tüm şube başkanlarıma ve şube üyelerine, bu süreçte her zaman yanımda olan sevgili kardeşlerime ve emekçi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Son yıllarda yapılmış en iyi toplu sözleşmelerden biri. Özellikle enflasyonun yüzde 4'ler 5'ler olarak telaffuz edildiği ortamda neredeyse onun 4 katına ulaşan bir rakamla işçi arkadaşlarımıza ben yüreğimden gelen desteği sunduğuma inanıyorum. Umarım herkes aynı yaklaşım içerisinde işçi, emekçi arkadaşlarımıza bu beklentileri karşılar. Biz bu çalışmalarımızı bundan sonra da devam ettireceğiz. Ben bu anlaşmanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Helali hoş olsun. Bütün iyilikler sizindir. Bir tek ricam var. Artık provokasyonların çeşitli yönlendirmelerin haksızlıkların yoğunlaştığı bir döneme giriyoruz. Artık emekçi arkadaşlarım, İzmir halkının arkasında olun. Onların yüzünü güldürmek için ellerinden geleni yapsınlar. Sadece bunu diliyorum” diye konuştu.

Sarı: Artık biz de İzmir’in gülen yüzüyüz

“Sevgili mücadele arkadaşlarım” diyerek alanı dolduran emekçilere seslenen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, geçtiğimiz ay başlayan toplu sözleşmeleri sürecinde kendilerine destek olan Başkan Tartan’a teşekkür ederek, “Sevgili belediye başkanımız Hakan Tartan’ı çok seviyoruz. İzmir’in gülen yüzü afişlerinizdeki söyleminizi destekliyoruz ve arkanızdayız. Artık sadece Konak’ın değil, İzmir’in gülen yüzü olduğunuza inanıyoruz ve bizler de sizin çalışanlarınız olarak İzmir’e aynı gülen yüzle hizmet vereceğimizi ilan ediyoruz. Bu anlaşmanın altına imza koyan Sayın Başkan’ımız Hakan Tartan’a çok teşekkür ediyoruz ” dedi. Sarı ayrıca son günlere damgasını vuran Gezi Parkı eylemlerine de değinerek, “Sendikal kurum adına bu gelişmeleri görmemek, bunlara kayıtsız kalmamak bizim için suçtur. Artık bu ülkedeki halk kendi özel hayatına karışan ve kendi istediklerini politikaları dayatan bu hükümeti istemediğini göstermiştir. Sendikalar sadece toplu sözleşmeler yapmakla görevli kurumlar değildir. Sendikalar böylesine bir tepkide toplumun en önünde dimdik ayakta duran örgütlerdir. Hak arayan örgütlerdir. Biz Taksim’de ağaçları katledenlerin de karşısında durduk ve toplumsal direnişe destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.   

“Sırada Karabağlar ve Büyükşehir var”

Toplu iş sözleşmelerini yürüten taraflar arasında yer alan Genel-İş’in 5 No’lu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Güven ise, MERBEL’e bağlı 638 çalışanın yüzde 23’lük ücret artışı aldığını belirterek, “İstediğimiz ve beklediğimiz bir gelişmeydi. 20 Mayıs’tan bu yana devam eden grevimiz de burada bitiyor ve sakal bırakma eylemimize de son veriyoruz. Haftaya Salı günü de Karabağlar Belediyesi ile görüşmelerimiz başlayacak. Umarız ki, buradaki gelişmeler oraya da örnek olur ve orada da mutlu son yaşanır. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçiler için de olumlu sonuç almak istiyoruz. Özellikle ülkemizin içinde bulunduğu bu güzel ortam içerisinde kendi içimizde kavga etmeden mutlu bir ortam yakalar ve anlaşma sağlarız. Başkan Tartan’ın uzun süren bu görüşmeler süresince bize vermiş olduğu destekten ötürü teşekkür ediyoruz. Bütçenin zayıf olmasına rağmen istediğimiz artışı sağlaması ve bizleri mutlu etmesi onur verici bir durum. Bizleri hiçbir zaman eksik görmedi ve mağdur bırakmadı. Taşeron karşısındaki bu duruşunu da takdir ediyoruz. Umarız ki, görevine devam ederek işçinin yanında olmayı sürdürür” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.