Dolar 32,2749
%0.1
Euro 34,8088
%0.02
Altın 2.439,170
%0.28
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gezi Parkı’na bir destek de Menemen’den

Gezi Parkı’na bir destek de Menemen’den

Taksim Gezi Parkı'nda başlayarak Türkiye’nin dört bir yanında ve dünyanın birçok kentinde devam eden eylemlere bir destek de Menemen’den geldi.

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 10:20
İZMİR - Ellerinde Türk bayrakları ile ilçe merkezinde yürüyüş yapan ve sayıları bini aşan gençler, yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Taksim'deki olayları protesto eden gençlere destek için Cumhuriyet Meydanı’na gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşmasında; “Bu akşam burada önemli bir tepki koyuyorsunuz. Bu güzel vatanımızda halka rağmen siyaset yapılamayacağının, güzel ülkemiz Türkiye’de yasaklarla bir şeylerin yürütülemeyeceğinin en güzel örneklerini ortaya koyuyorsunuz” dedi.

“Laik Türkiye Cumhuriyeti o kadar çok kolay kurulmadı”


İstanbul’da Gezi Parkı eyleminin sadece Gezi Parkı eylemi olmaktan öteye geçtiğini; yasaklarla ve demokrasiye olan inancını kaybetmiş insanlarla bu ülkenin yönetilemeyeceğinin en iyi şekilde ortaya konulduğunu söyleyen Başkan Tahir Şahin; “Bu güzel ülkemizi içte ve dışta o kadar çok bölmek isteyen insanlar var ki… Laik Türkiye Cumhuriyeti o kadar çok kolay kurulmadı. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz, gazilerimiz bu ülkeyi o kadar çok kolay kurtarmadı. Bu ülkede emeği geçen insanların önünde, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğildiğimi belirtmek istiyorum” dedi.

Başkan Şahin’den itidal çağrısı..!

Konuşması sık sık “Hükümet İstifa”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganlarıyla bölünen Başkan Şahin, herkesi itidalli olmaya davet etti. Ölümünün 50. yıldönümünde Türk şiirinin en önemli ismi Nazım Hikmet’i anan Başkan Şahin; “Biz bu ülkede sevgili Nazım Usta’nın dediği gibi; Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşamak istiyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, Taksim Gezi Parkı’nda hiçbir çalışma yapılmayacağı yönünde açıklama yapması temennisinde bulunan Başkan Tahir Şahin; “Eğer sağduyulu davranmak istiyorsak; ‘Evet, biz halktan aldığımız dersle, halka rağmen siyaset yapılamayacağını öğrendik, Taksim’e hiçbir şey yapmıyoruz’ açıklamasının yapılması gerekiyor” dedi ve konuşmasını şu sözlerle sona erdirdi, “Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün kurmuş olduğu Laik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet, sonsuza kadar yaşayacaktır.”

Polis gözetimi altında devam eden eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.