Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Sınırları cetvelle çizilmiş bir ülke değiliz”

“Sınırları cetvelle çizilmiş bir ülke değiliz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz ay yeniden İzmir Ticaret Odası Başkanlığı’na seçilen Ekrem Demirtaş’a tebrik ziyaretinde bulundu. Başkan Kocaoğlu, Türkiye genelinde yaşanan Gezi Parkı eylemlerinin de gündeme geldiği ziyarette, dış başında dile getirilen “Arap Baharı” benzetmelerini eleştirerek, “Bu Türkiye için yapılacak bir değerlendirme değil. Biz asırlardan beri bir devletiz. Sınırları cetvelle çizilmiş bir ülke değiliz” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 09:43
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na bir dönem daha seçilen Ekrem Demirtaş ve yeni yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, başarılar diledi. Başkan Kocaoğlu, geçmişte olduğu gibi yeni dönemde de kentin ve kentlinin yararına işbirliği yaparak, uyumlu bir şekilde birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

İkiçeşmelik’e onay müjdesi
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise kenti oda olarak Cumhuriyet’in 100. yıldönümü olan 2023 yılına hak ettiği şekilde hazırlamanın planlarını yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:
“EXPO 2020 için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. EXPO, İzmir’in üzerine bir sihirli değnek değmişçesine bütün sorunlarının çözülebileceği bir aktitivite. Umut ediyoruz İzmir EXPO’yu alır. Ama alamazsak da dünyanın sonu değil. Biz yolumuza devam edeceğiz. Turizm hedeflerine erişmemiz için Büyükşehir Belediyesi olarak Agora, Kadifekale, Kemeraltı’nda zaten gereken çalışmaları yapıyorsunuz. Kazılara da destek veriyorsunuz. Bu dönem dalgakıran projemiz faaliyete geçecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İnciraltı’ndan Mavişehir’e uzanan 40 kilometrelik şeritteki kıyı düzenlemesi projesi için de elimizden gelen desteği verebiliriz.”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise az önce haberini aldığını belirttiği bir gelişmeyi paylaşarak, İkiçeşmelik Caddesi’nin cephe düzenlemeleri için hazırlanan projelerin Koruma Kurulu’nun onayından geçtiğini açıkladı. Başkan Kocaoğlu, İkiçeşmelik’deki binaların cephelerinin düzenlenmesiyle bölgenin çok farklı bir görünüme bürüneceğini söyledi.

“Gezi” olaylarına bakış
Ziyaret sırasında dünya gündemine damgasına vuran ve Türkiye ile birlikte İzmir’i de saran Gezi Parkı eylemleri de değerlendirildi. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, bu olaylar sırasında her şeye rağmen olumlu olarak değerlendirilebilecek gelişmelere de tanık olduklarını belirterek, “Spor malzemesi satan bir dükkanın camı kırılmış. Gençler içerideki mallar talan edilmesin diye, sabaha kadar dükkanın önünden ayrılmamışlar, nöbet tutmuşlar. Sabah dükkanı açmaya gelenlere teslim etmişler. Bugün sabah Kordon’dan çok erken geçtim, yerlerde çöpler vardı. Döndüğümde gençlerin çöpleri topladığını gördüm” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yabancı basının olayları değerlendirirken, “Türk Baharı” şeklinde başlık atmasının, Türkiye’yi ve Türk insanını tanımamalarından kaynaklandığını belirterek şöyle devam etti:
“Bu Türkiye için yapılacak bir değerlendirme değil. Biz asırlardan beri bir devletiz. Sınırları cetvelle çizilmiş bir ülke değiliz. Kurtuluş Savaşı ile kazanılmış bir ülkeyiz. Atalarımız burada 600 sene imparatorluk yönetti.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.