Dolar 32,2026
%0
Euro 35,0335
%0.08
Altın 2.511,800
%0.44
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yerel yönetimlere gençlik aşısı

Yerel yönetimlere gençlik aşısı

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Oklu Yerel Yönetim Topluluğu’nun düzenlediği Kent Söyleşileri’nin ilk konuğu Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan oldu. Üniversite öğrencileriyle Buca Eğitim Yerleşkesi’nde bir araya gelen Başkan Tartan, ‘Yerel Yönetimlerde İzmir Vizyonu’nu anlattı. Söyleşiye İMYO Müdürü Hüseyin Avni Egeli, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 09:38
İZMİR - Yerel yönetimlerin önemini kavramış bir gençlikle karşılaştığı için mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Tartan, dünyanın kabuk değiştirdiğini ve yerelleştiğini hatırlatarak şunları söyledi:
“Toplum kendisini şekillendirmeye ve yenilemeye başladı. Bunun en önemli göstergesi yerel yönetimler. Doğru yerel yönetim anlayışı toplumu doğru yönlendirerek olur. Başarıya giden yolda beş temel unsur vardır. Çalışmak, bilgi, akılcı olmak, sevmek ve birlik olmanın gücü. İnsanın kendi yaşamında da yerel yönetim uygulamalarında da bu anlayış başarı getirir.”

“Ben orkestra şefiyim”
Gençliğe vurgu yapan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Yerel yönetimlere gençlik aşısı yapmak lazım” diyerek, neden gençlerin ve kadınların ön plana çıktığı bir yönetim anlayışı taşıdığını açıkladı. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Tartan, belediye başkanı olmayı orkestra şefliğine benzeterek şöyle konuştu:
“Yerel yönetimleri bir orkestra gibi düşünün. İçerisinde olan herkesin ayrı bir özelliği, görevi, sesi var. Tıpkı orkestradaki farklı enstrümanlar gibi… Belli sesleri bir araya getiriyorsunuz ve bir düzen oluşturuyorsunuz. Bazen doğru sesleri oluşturmak için çoğunluğa arkanızı dönüyorsunuz, ama siz orkestrayı yönetiyorsunuz ve her sesi duyuyorsunuz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.